Σελίδες

8/4/09

Ιδού η Ρόδος ιδού και το ..πηδημα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, για τις σχέσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΟ Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο νόμο Πέλλας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:

Πώς σχολιάζετε τα όσα γράφονται στα μέσα ενημέρωσης για την αναθέρμανση του φλερτ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ;

Φαντάζομαι θα αναφέρεστε στις διαρκείς συζητήσεις , τις διαρκείς από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις σημείων για κοινή δράση και συνεργασία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και στις γενικόλογες απαντήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου υπάρχει περίσσια υποκρισία και λέω υποκρισία γιατί διάβασα σήμερα σε μια σειρά από εφημερίδες: « Τι καλές προτάσεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» και « που τις έκρυβε τόσο καιρό;». Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τις λέμε αυτές τις προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα, έχει θέσεις συγκεκριμένες.

Τις προτάσεις αυτές και άλλες πολλές που κατέθεσε χθες ο Αλ. Αλαβάνος τις έχουμε πει και τις έχουμε ξαναπεί. Δεν ήταν ανάγκη να κατατεθούν σε μια συζήτηση για την παρουσίαση ενός βιβλίου για να βγουν οι δημοσιογράφοι και να ανακαλύψουν τι ωραίες προτάσεις έχει ο Συνασπισμός. Το ερώτημα είναι πώς απαντάνε στην ουσία των προτάσεών μας οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αν συμφωνούν ή διαφωνούν και όχι αν γενικόλογα μιλούν για δυνατότητες σύγκλισης. Την ουσία να δούμε. Αν το ΠΑΣΟΚ ειλικρινά προβληματίζεται με τις προτάσεις μας και αν τείνει να τις υιοθετήσει ας το πει καθαρά. Αν τις απορρίπτει, ας το πει επίσης και ας μας πει ότι οι προτάσεις μας είναι ανεφάρμοστες όπως μας έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ότι δεν μπορούμε να καταργήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας, δεν μπορεί να υπάρχει Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς τον κ. Μπαρόζο επικεφαλής, δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους κανόνες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013. Αν όμως συμφωνεί, ας το πει ότι είναι θετικές οι προτάσεις και ότι πρέπει να παλέψουμε γιʼ αυτές.

Το να δημιουργούμε εντυπώσεις, μιλώντας γενικόλογα και να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, είτε αρνητικές είτε θετικές, παλιότερα αρνητικές ότι ο ΣΥΝ δεν θέλει συζήτηση, τώρα θετικές ότι ο ΣΥΝ θέλει συζήτηση, είναι για την παραπολιτική και όχι για την ουσία της πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου