Σελίδες

11/4/09

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ

Κτιριακά προβλήματα στο συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων στο «Βούρκο» ΧαλκίδαςΕρώτηση Τ.Κουράκη, Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Το κτιριακό συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων στο «Βούρκο» Χαλκίδας, που στεγάζει το 1ο , 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, την ΕΠΑΣ, το ΙΕΚ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το Σχολείο Ενηλίκων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές να κάνουν μάθημα σε συνθήκες τριτοκοσμικές που δεν τιμούν τη χώρα μας.

Το κτίριο σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που δημοσιεύθηκαν και στον τοπικό τύπο, έχει υποστεί μεγάλες φθορές που το καθιστούν ακατάλληλο για χώρο εκπαίδευσης και επικίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα:

• Στις περισσότερες κολώνες είναι εμφανής ο οπλισμός τους από τη φθορά.

• Τοίχοι έχουν υποχωρήσει, πόρτες και παράθυρα είναι κατεστραμμένα.

• Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι ασυντήρητες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών.

• Τα πατώματα έχουν πάρει κλίση και τα ταβάνια στάζουν νερά μέσα στα εργαστήρια και τις αίθουσες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

1. Για τον άμεσο στατικό και αντισεισμικό έλεγχο του κτιρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας.

2. Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο κτιριακό συγκρότημα, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να κάνουν μάθημα σε συνθήκες που θα προωθούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

3. Για την εξεύρεση άμεσα οικοπέδου και τον προγραμματισμό κατασκευής, άλλου σύγχρονου διδακτηρίου υψηλών προδιαγραφών που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ