Σελίδες

9/4/09

Νέος γραμματέας ,νέο γραφείο και νέα κατανομή αρμοδιοτήτων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΝ

Χαλκίδα 9/4/2009

Νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΝ

Την Τετάρτη 8/4/09 συνεδρίασε η νέα 17μελής Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΝ με θέματα την εκλογή γραμματέα, γραφείου και την κατανομή αρμοδιοτήτων των μελών της.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών εξέφρασε την εκτίμησή της και τις ευχαριστίες της προς τον απερχόμενο γραμματέα σφο Γιώργο Ακριώτη. Ο τελευταίος, ευχαρίστησε επίσης τους συντρόφους της απερχόμενης Ν.Ε και δήλωσε την θέλησή του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΣΥΝ από νέες θέσεις.

Η Ν.Ε. μετά από συζήτηση κατέληξε στην υποψηφιότητα του σφου Βαγγέλη Αυλωνίτη ως νέου γραμματέα της, ο οποίος και εκλέχτηκε με ψήφους 14 υπέρ και 3 λευκά.

Στη πρώτη του δήλωση, αμέσως μετά την εκλογή του ο σφος Βαγγέλης Αυλωνίτης ευχαρίστησε τα μέλη της Ν.Ε. για την εκλογή του και τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει προτάσεις (από τη μεριά του ΣΥΝ) που απαιτούν οι εγγυήσεις απέναντι στις τράπεζες να συνοδεύονται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ο νεοφιλελευθερισμός της έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης είναι η επιβολή ευέλικτου και αποτελεσματικού δημόσιου ελέγχου στο τραπεζικό σύστημα και η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων για τη τόνωση της κατανάλωσης και τη στήριξη της παραγωγής και της απασχόλησης. Αντί για το τελευταίο, βλέπουμε επιβολή ολοένα και περισσότερων φόρων στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, ξήλωμα των θέσεων εργασίας, μετατροπή τους σε θέσεις μερικής απασχόλησης, συρρίκνωση του κοινωνικού τομέα. Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, προκειμένου να καρπωθεί όσο μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται μπορεί από την λαϊκή δυσαρέσκεια. Όμως συγκατατίθεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε και εδραίωσε την ελαστική απασχόληση στην Ελλάδα, το ίδιο δημιούργησε το απαιτούμενο περιβάλλον και τις προϋποθέσεις για τη πλήρη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Και μάλιστα αποκαλώντας το εκσυγχρονισμό. Σήμερα παριστάνουν ότι δεν το θυμούνται. Το θυμούνται όμως όλοι οι άλλοι, ειδικά αυτοί που τους είχαν ψηφίσει παλιά. Το θέμα δεν είναι όμως μόνο στο τι έκανε ως κυβέρνηση. Είναι και το τι στάση κρατάει ως αντιπολίτευση. Αν η ΝΔ παριστάνει ότι κυβερνά, το ΠΑΣΟΚ παριστάνει ότι αντιπολιτεύεται. Και οι προθέσεις του φάνηκαν καθαρά στην πρόταση νόμου που κατέθεσε πρόσφατα. Και με την οποία επαναφέρει την ανασφάλιστη εργασία των νέων, μετακυλίοντας απλώς το εργοδοτικό ασφαλιστικό κόστος στο δημόσιο. Καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης σε όλους τους νεοφιλελεύθερους, σε όλους τους δημαγωγούς, αλλά και τους γραφειοκράτες των Βρυξελών και της Αθήνας, μήνυμα για μια νέα Ευρώπη των αγώνων για την ειρήνη, τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη πραγματικά αειφόρο ανάπτυξη για όλη τη κοινωνία»
Μετά την εκλογή γραμματέα, η Ν.Ε εξέλεξε ομόφωνα το νέο γραφείο της που είναι 5μελές και αποτελείται εκτός από το γραμματέα της, από τους σφους: Ακριώτη Γιώργο, Άλκη Πάβλοβιτς, Θόδωρα Ρουμελιωτάκη, Γιάννη Τήνιο.

Η Ν.Ε επίσης κατέληξε σε νέα κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της.

Γραφείο τύπου