Σελίδες

17/4/09

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδα 17/4/2009
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε δεινή θέση. Οι απολύσεις, το χτύπημα των συμβάσεων, η λιτότητα το πάγωμα των μισθών, των συντάξεων, οι εργασιακές σχέσεις– λάστιχο, η αύξηση της ανεργίας, ο περιορισμός των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων, η έκρηξη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, είναι στην ημερήσια διάταξη σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι οργανώνουν τις αντιστάσεις τους, συσπειρώνονται, σχεδιάζουν νέους αγώνες. Την κρίση δεν θα πρέπει να πληρώσει για μία ακόμα φορά η εργατική τάξη. Η φετινή Πρωτομαγιά θα είναι αφετηρία νέων ταξικών αγώνων. Οι αξίες της ταξικής πάλης, της αγωνιστικής ενότητας και της αλληλεγγύης πρέπει να εμπνέουν τους αγώνες των εργαζομένων, για έναν νέο κόσμο που οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη.
Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει να ισοπεδώνει τα εργατικά δικαιώματα με την ανοχή και διευκόλυνση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που με την κάλυψη του ΣΕΒ αλλά και με τις κυβερνητικές παροτρύνσεις εφαρμόζει το αντεργατικό δόγμα μισή δουλειά – μισός μισθός –μισή ζωή.
Παλεύουμε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα είναι ισχυρό, γιατί θα είναι ασυμβίβαστο, ενωμένο, αυτόνομο από κυβερνήσεις, εργοδοσία και κόμματα. Γι’ αυτό αποκρούουμε και τις συμβιβαστικές πολιτικές του εναλλασσόμενου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αλλά και την διασπαστική πρακτική του ΠΑΜΕ.
Τη Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 στις 8 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα ο ΣΥΝ οργανώνει συζήτηση με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις στις συνθήκες της σύγχρονης οικονομικής κρίσης».
Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος ο Αλέκος Καλύβης (αν Πρόεδρος της ΓΣΕΕ) και ο Αντώνης Ρουπακιώτης (πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ) .
Γραφείο Τύπου