Σελίδες

29/4/09

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 1ΜΑΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
1ΜΑΗ
Εργαζόμενοι εργαζόμενες
Η 1η του Μάη είναι παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, βαμμένη με το αίμα χιλιάδων εργατών.
Είναι μέρα που η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της, κάνει τον απολογισμό της και προετοιμάζεται για τους αυριανούς αγώνες που θα την φέρουν ποιο κοντά ώστε να εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο να κατακτήσει την εξουσία για να μπορέσουν οι εργάτες να καταναλώνουν τον πλούτο που αυτοί παράγουν. με τα χέρια και το μυαλό τους.
Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς. Αυτό είναι το νήμα που συνδέει τους εξεγερμένους εργάτες του Σικάγου, τους καπνεργάτες του Μάη του '36, τους εκτελεσμένους πατριώτες στην Καισαριανή το '44, τους εξεγερμένους νέους του Δεκέμβρη. Αυτό το περιεχόμενο προσπάθησαν και προσπαθούν να αλλοιώσουν στο πέρασμα του χρόνου το κεφάλαιο και τα κόμματά του, οι συνδικαλιστικοί και άλλοι εκπρόσωποί του. Αυτό που τους τρομάζει είναι τα ιδανικά με τα οποία θωρακίζει τους εργάτες η εξέγερση της Πρωτομαγιάς. Είναι το πανανθρώπινο μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δίκαιη ελεύθερη και δημοκρατική.
Αυτό το μήνυμα είναι σήμερα επίκαιρο παρά ποτέ. Ο νεοφιλελευθερισμός η παντοδύναμη ιδεολογία και πολιτική που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια ¨χρεοκόπησε¨.
Ο μονόδρομος της «ελεύθερης αγοράς», της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων οδήγησε στην μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική κρίση στην καρδιά του αναπτυγμένου καπιταλισμού την Αμερική στην αρχή και ως χιονοστιβάδα έπληξε την Ευρώπη και όλο το καπιταλιστικό σύστημα.
Η κρίση που ξεκίνησε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι γέννημα των «golden boys» των «παρασιτικών» και «άπληστων» τμημάτων του όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν. Είναι αποτέλεσμα της αχαλίνωτης αισχροκέρδειας που είχε ως συνέπεια την συσσώρευση αμύθητου πλούτου στα χέρια της ολιγαρχίας. Είναι αποτέλεσμα όλων των αντιδραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσαν σε βάρος των εργαζομένων οι σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Είναι τελικά κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, των μηχανισμών και των αξιών του που θα πλήξει ιδιαίτερα έντονα και την Ελλάδα.
Στην Θήβα μεγάλες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και άλλες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης (ΦΑΝΚΟ-ΛΑΝΑΡΑΣκλπ). Οι απολύσεις καθημερινό φαινόμενο. Έγιναν καθεστώς πλέον οι διαθεσιμότητες, το τετραήμερο με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών, οι υποχρεωτικές άδειες χωρίς αποδοχές. Οι υποταγμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος Γ.Σ.Ε.Ε. –Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι απών από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Και δεν μπορεί να περιμένουμε περισσότερα από ηγεσίες που έχουν αποδεχτεί των νεοφιλελευθερισμό ως το μοναδικό σύστημα ανάπτυξης.
Η επιθετικότητα του κεφαλαίου μεγαλώνει. Ότι κέρδισαν με αγώνες και αίμα οι εργάτες σήμερα παίρνεται πίσω. Η πλουτοκρατία με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. επιδιώκει να κερδίσει νέο έδαφος στην προσπάθεια να αγοράζει ακόμη πιο φτηνά την εργατική δύναμη, για να μεγαλώσει την εκμετάλλευση. Να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους. Οι πολιτικοί εκφραστές τους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με νόμους και αποφάσεις παίρνουν μέτρα όχι όπως διατείνονται να ξεπεράσουν την κρίση αλλά για να προστατέψουν τα κέρδη και το χαμένο κύρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτό μαρτυρούν τα νέα μέτρα, οι φοροαπαλλαγές, τα 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες, η νομιμοποίηση των τετραήμερων, των διαθεσιμοτήτων και άλλων ελαστικών μορφών απασχόλησης με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών.
| Συνάδελφοι- σες
Αυτή την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, ο δικομματισμός και το κεφάλαιο.
Κάποια στιγμή τα παραμύθια πρέπει να τελειώσουν. Καμιά ανοχή. Στις επικείμενες εκλογές όποτε γίνουν η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική.. Στην δικομματική κρίση και διαφθορά απαντάμε ενωτικά, αγωνιστικά, αριστερά. Δεν πρέπει να τρέφουμε όμως αυταπάτες. Οι εκλογές δεν φτάνουν.
Η ΡΑΣ σας καλεί να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων στους χώρους δουλειάς. Να δημιουργήσουμε παντού ταξικά σωματεία. Να παρέμβουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί των δυνάμεων στα συμβιβασμένα συνδικάτα. Στόχος μας είναι το συνδικαλιστικό κίνημα να αλλάξει ρώτα παντού, στις ομοσπονδίες στα εργατικά κέντρα. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ των φορέων Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ, ΕΛΜΕ, ΔΑΣΚΑΛΩΝ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ώρα 10πμ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ