Σελίδες

6/4/09

Πολιτικές εξελίξεις – Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4/4/2009 οι εργασίες της ΚΠΕ του Συνασπισμού, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις – Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές».

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ ενέκρινε ως βάση το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, τα οποία θα τεθούν προς έγκριση στην 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10-12 Απρίλη 2009.

Ο ΣΥΝ στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζεται για την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών ώστε να δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα στις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ε.Ε. αλλά και στην Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, οι οποίες εντείνουν την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων συνταγών επιτείνοντας τα υφεσιακά φαινόμενα και επιδιώκοντας να μεταφέρουν τη ζημιά της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τον τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης από τη σκοπιά των εργαζόμενων, των χαμηλοσυνταξιούχων και της νεολαίας, ο οποίος συνιστά την μόνη εναλλακτική πρόταση στον νεοφιλελευθερισμό.

Η Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές περιγράφει την κατεύθυνση των αγώνων των εργαζομένων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, ώστε να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη αρχιτεκτονική της Ε.Ε. και να ανοίξει ο δρόμος για μια «Ευρώπη των λαών» σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού