Σελίδες

20/2/09

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Αγαπητοί Συμπολίτες

Ο αγώνας μας εναντια στην ίδρυση λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι,δικαιώθηκε.
Οπως είναι γνωστό σε όλους στις 10/2/2009 ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης κάτω από την πίεση μιας πλατειάς Πανελλήνιας κινητοποίησης και της σθεναρής αντίστασης που συνάντησε παντού,ανακοίνωσε ότι σταματάει καθε προσπάθεια κατασκευής λιθανθρακικών μονάδων στην Ελλάδα . Επίσης η ΔΕΗ Α.Ε δια του Προέδρου της ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει το Επενδυτικό της Πρόγραμμα και θα το προσαρμόσει στις επιταγές του ΥΠΑΝ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων κατά της εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης .
Η όλη εξέλιξη αποτελεί σημαντική νίκη του λαού της περιοχής μας.
Στο Αλιβέρι παίχτηκε η κρίσιμη φάση του αγώνα κατα του λιθάνθρακα στην Ελλάδα.
Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ΑΕ και της ΑΓΕΤ μας θεωρούσαν *αδύναμο κρίκο* ,μας βομβάρδισαν με τα *οραματά τους *με θέσεις εργασίας(μέσο ΑΣΕΠ),προσπάθησαν να μας διασπάσουν ,μάταια όμως.
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ .
Ο δίκαιος αγώνας μας για καθαρό περιβάλλον ,υγεία και ανάπτυξη ,ο αγώνας για καλύτερη ποιότητα ζωής αγκάλιασε τη μεγάλη πλειοψηφεία του λαού της περιοχής μας και έφερε στο φώς τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια της ΔΕΗ ΑΕ και της ΑΓΕΤ.
Οι φανατικοί υποστηριχτές του λιθάνθρακα ακόμα επιμένουν.Θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες με υπογραφές ,επιστολές με συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα επιμένουν αμετανόητοι.Ας το πάρουν απόφαση .Εδώ υπάρχουν άνθρωποι ,που αγαπούν και υπερασπίζονται τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν η συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα μας.
Αρχηγους Πολιτικών Κομμάτων,Βουλευτές ,Ευρωβουλευτές ,Νομαρχιακούς Συμβούλους,Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια,Προέδρους και μέλη Διοίκησης Επιμελητηρίων,τις μεγάλες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις τα δίκτυα και κινήσεις του νομού,τα πανελλαδικά δίκτυα,τους δημοσιογράφους τα Μ.Μ.Ε. τους κατοίκους του Αλιβερίου και της γύρω περιοχής.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή