Σελίδες

7/2/09

ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Β. ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

O Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π. Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος στα θέματα οικολογίας και περιβάλλον και πρώην βουλευτής Ευβοίας του κόμματος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για το οικοδόμημα του νέου σταθμού ΚΤΕΛ Ευβοίας, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας. Στην αναφορά του κ. Αποστόλου προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, αναφέρονται τα παρακάτω:

"Το παράνομο οικοδομικό τερατούργημα του νέου σταθμού ΚΤΕΛ νομού Ευβοίας στην περιοχή Αγίου Στεφάνου στη νότια είσοδο της Χαλκίδας προκαλεί αισθητικά όλους μας και προσβάλλει την περιοχή. Μια περιοχή η οποία μαζί με το συγκρότημα σαπωνοποιείου- ελαιουργείουΒ. Γεωργιάδη(που αποτελεί σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής), τις πηγές της μυθικής Αρέθουσας και το γειτονικό αρχαιολογικό χώρο-κοιτίδα της κλασικής Χαλκίδας, αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά για τον Ευβοϊκό λαό και σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό χώρο.

Το τερατούργημα αυτό ανοικοδομήθηκε με σειρά κραυγαλέων παρανομιών: την πολεοδομική μελέτη στη συγκεκριμένη συνοικία Ε, τις πράξεις εφαρμογής στο Ο.Τ. 700 του σχεδίου πόλεως Χαλκίδας, την οικοδομική άδεια, η οποία αναθεωρήθηκε τέσσερις φορές χωρίς κανείς να "αντιληφθεί" τη μη σύννομη έκδοσή της, την άδεια ιδρύσεως του σταθμού και την ανυπαρξία άδειας λειτουργίας του.

Επειδή για τη διερεύνηση του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Περιφερειακό Τμήμα Νομού Ευβοίας συνέταξε εμπεριστατωμένο πόρισμα, που υπογράφουν γνωστοί και καταξιωμένοι επιστήμονες του χώρου, και στο οποίο σημειώνονται οι ασύλληπτες παρανομίες της εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων, για τις οποίες χρόνια τώρα η πόλη βοά.

Ζητώ τη διερεύνηση του σκανδάλου και την ποινική δίωξη και τιμωρία κάθε υπευθύνου. Μάρτυρες προτείνω τα μέλη της επιτροπής του Τ.Ε.Ε. που υπογράφουν το πόρισμα: α) Σοφία Κουδούνη, β) Φλουτσάκου Μαρία, γ) Πανοτόπουλο Γεώργιο, δ) Πρωτόπαπα Αθανάσιο, κατοίκους Χαλκίδας".