Σελίδες

10/2/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΕ

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Η Δημοτική ομάδα του Συνασπισμού ΧαλκίδαςΧαιρετίζει το άμεσο ενδιαφέρον και ευαισθησία που επέδειξε ο κ. Εισαγγελέας Χαλκίδας σχετικά με τις παρανομίες του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Περισσότερο αισιόδοξα μπορούμε όλοι να βλέπουμε το μέλλον της πόλης μας.

Ευαισθησίες και κινητικότητα που διακρίνουν το τοπικό τμήμα του Τ.Ε.Ε. που ανέδειξε το θέμα και ενέργειες του Βαγγ. Αποστόλου με την προσφυγή του στον κ. εισαγγελέα, έδειξαν για μια φορά ακόμη την αποτελεσματικότητα των αγωνιστικών ενεργειών φορέων και πολιτών προς όφελος της πόλης μας.

Παρακολουθώντας από κοντά το όλο θέμα. Η Δημοτική ομάδα του Συνασπισμού
Διακρίνει μια ουσιαστική παράλειψη.
Την μη αναφορά, στην ύπαρξη αρχαιοτήτων στο χώρο τον παράνομων κτιρίων του ΚΤΕΛ
.-Επισημαίνουμε ιδιαίτερα αυτή την παράλειψη, η οποία εάν σταθμιστεί, θα πρέπει να φέρει σοβαρές δυσκολίες στην όποια μελλοντική προσπάθεια νομιμοποίησης παρανόμων ενεργειών του ΚΤΕΛ.

Παρακαλούμε επίσης τον κ. εισαγγελέα όπως επιδείξει την αυτή ευαισθησία και για το θέμα του σταθμού του ΟΣΕ, για τον οποίο υφίστανται προσφυγές από τις 24-11-2008 της Νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού και του περιφερειακού τμήματος του Τ.Ε.Ε.. Εύβοιας.
Κατανοούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση κατά ιδιωτικού φορέα, όπως το ΚΤΕΛ, μπορεί να δρομολογηθεί γρηγορότερα από παρέμβαση που αγγίζει φορείς στους οποίους συμμετέχει το κράτος. Όμως κι αυτή πρέπει να ασκείται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη της χώρας μας. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κηρυγμένες ως προστατευόμενες αρχαιολογικές και ιστορικές περιοχές, όπως άλλωστε έχει κηρυχτεί όλη σχεδόν η Χαλκίδα.
Επίσης ειδικά για το ΚΤΕΛ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Από τους-Δήμου Χαλκίδας και Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης μοναδικών αρμόδιων, στα θέματα νομιμότητας στο χώρο.



Χαλκίδα 10-2-2009
Από το γραφείο τύπου.