Σελίδες

4/2/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Τοπική Οργάνωση Αλιβερίου του Συνασπισμού χαιρετίζει την πάνδημη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας στην δενδροφύτευση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή φορέων της περιοχής με την Greenpeace.
Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, των κοινωνικών φορέων και των πολιτικών τάσεων διετράνωσαν με τη συμμετοχή και την ενέργειά τους τη θέληση να παραμείνει το κτήμα «Στάχτες Μυλακίου», ως ανοιχτός δημόσιος χώρος- δημοτική ιδιοκτησία.
Παράλληλα ύψωσαν για άλλη μια φορά την ενωμένη φωνή τους κατά του λιθάνθρακα και των σχεδίων της ΔΕΗ ΑΓΕΤ για λιθανθρακική μονάδα 800 MW, που θα υποβαθμίσει περιβαλλοντικά περαιτέρω την περιοχή και θα επηρεάσει δραματικά με σημαντική ρύπανση την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Την αγωνιστική πρωτοβουλία δεν μπόρεσαν να κάμψουν και να επισκιάσουν η προβοκατόρικη προσπάθεια εμπρησμού του Δημαρχείου που σημειώθηκε νωρίς το πρωί την Κυριακή ούτε οι τραμπουκισμοί στους οποίους επιδόθηκε μια μικρή μειοψηφία κατοίκων του Μυλακίου για να παρεμποδίσουν τη δενδροφύτευση συνεπικουρούμενοι και καθοδηγούμενοι από γνωστά κεντρικά στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ και επίσης γνωστά και με συνδικαλιστική ταυτότητα στελέχη της περιοχής.
Αυτές οι πρωτοφανείς ενέργειες είναι καταδικαστέες από όποιον και αν προέρχονται και ότι και αν επιδιώκουν. Θα βρουν απέναντι και ενωμένους τους κατοίκους που θέλουν να ζήσουν στην περιοχή τους.
Νάναι σίγουροι οι γνωστοί άγνωστοι, που το ίδιο βράδυ προχώρησαν σε βανδαλιστική, ολοσχερή καταστροφή των φυτεμένων δενδρυλλίων, που δεν σεβάστηκαν ούτε το όνειρο των δεκάδων μικρών παιδιών που με λαχτάρα φύτεψαν και έδωσαν την ταυτότητά τους στα δένδρα, πως σύντομα θα αποκαλυφθούν και επίσημα.
Καλούμε αυτούς τους λίγους πολίτες που διαμαρτύρονται, να ξανασκεφτούν μετά τις εξελίξεις τη στάση τους. Να αρνηθούν να γίνουν θύματα εκμετάλλευσης μεγαλοσυμφερόντων. Να σκεφτούν πως όσα, ανέξοδα, και αν τους τάζουν, πρέπει να υπερισχύσει το συλλογικό κοινωνικό συμφέρον, το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων.
Ο Συνασπισμός αγωνίζεται σταθερά για μείωση της ρύπανσης στην περιοχή, για αειφόρο ανάπτυξη με θέσεις εργασίας και σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Αλιβέρι 02-02-2009 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Τοπική Οργάνωση Αλιβερίου