Σελίδες

26/2/09


Χαλκίδα 26/2/09
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθές η συνέλευση των μελών της Πολιτικής Κίνησης Χαλκίδας του Συνασπισμού της Αριστεράς όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και διαπιστώθηκε η επίθεση στα χαμηλότερα λαϊκά εισοδήματα από την Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης στο όνομα της κρίσης καθώς και στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και εκφράστηκε η ανάγκη της ενωτικής αντίστασης του λαικού κινήματος απέναντι σε αυτήν την επίθεση.
Επίσης επικροτήθηκαν οι ενέργειες των συντρόφων στις ομάδες εργασίας (Δημοτική, Νομαρχιακή ,Συνδικαλιστική ομάδα κλπ) και μπήκαν νέοι στόχοι σχετικά με τις θέσεις και τις ενέργειες τους για την αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία στην βάση της Αριστερής ,οικολογικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης.
Μεταξύ άλλων τονίσθηκε η ανάγκη να γίνει αντικείμενο δράσης των μελών της Πολ. Κίνησης η επεξεργασία και εκλαϊκευση του προγράμματος του Συνασπισμού (πρόταση προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α) που ψηφίσθηκε από το πρόσφατο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος και είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση (385 σελίδων περίπου) για την διέξοδο από την κρίση προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 9 Μάρτη στις 19,00 στην Χαλκίδα με βασικό ομιλητή τον Γιάννη Δραγασάκη -που είναι και η πρώτη εκδήλωση για όλη την Ελλάδα μετά το προγραμματικό συνέδριο, για το πρόγραμμα- και καλείται ο λαός της Χαλκίδας να πάρει μέρος στην συζήτηση .
Επίσης εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή του εσωτερικού Πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 8 & 9 Μάρτη για την ανάδειξη των υποψηφίων του Συνασπισμού στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γραφείο Τύπου