Σελίδες

17/2/09

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑ

Χαλκίδα 17-02-2009


Η Δημοτική ομάδα του Συνασπισμού Χαλκίδας, παρακολουθώντας από κοντά το σοβαρότατο για την πόλη μας θεμιτού ελλιμενισμού 65 σαπιοκάραβων στο νότιο λιμένα Χαλκίδας που επιθυμεί ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας κ. Α.Παπαληγουρας. Ενημερώνει το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης και όλους τους φορείς πολιτών που επιδεικνύουν ενδιαφέρον γι αυτό το ζήτημα ότι.
1) Απ ότι γνωρίζουμε υπήρχε εντολή του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας προς το λιμεναρχείο Χαλκίδας να συντάξει και επιμεληθεί, επικαιροποιημενου κανονισμού λειτουργίας ,λιμένος Χαλκίδας.
.Πιθανολογούμε ότι σ αυτό τον κανονισμό περιέχεται εδάφιο σχετικό με την δυνατότητα ελλιμενισμού παλαιών πλοίων στο λιμάνι Γλυφας (Νότιος λιμένας).
Με αναφορά σε δυνατότητα χωρητικότητα εμπεριεχόμενους κινδύνους κ.λπ.

2) Σοβαρότατες πληροφορίες που ηλθαν σε γνώση της δημοτικής μας ομάδας, θέλουν να έχει μορφοποιηθεί ο κανονισμός αυτός από το λιμεναρχείο Χαλκίδας και εσταλλει στις 13-02-2009 στη Νομαρχία Ευβοίας για τις δικες της ενέργειες…

Όλοι οι πολίτες της Χαλκίδας έχουν την αρνητική εμπειρία της εποχής 1968-1985
Από τη λειτουργία νεκροταφείου πλοίων στην ίδια θέση στο νότιο λιμάνι.

Γι άλλη μια φορά προσπαθούν να καταστρέψουν τη θάλασσα μας την υγεία μας και το μόνο που μας απέμεινε, την τουριστική μας ανάπτυξη. Αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε από τους κ.κ. βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση απέναντι στο σοβαρότατο αυτό θέμα και ιδιαίτερα αναφερόμαστε στον κ. Μαρκόπουλο ως υπουργό τουρισμού ,να εναντιωθεί σ αυτές τις προσπάθειες περαιτέρω απαξίωσης της πόλης μας.
Η Δημοτική μας ομάδα σήμερα δεν γνωρίζει εάν το λιμεναρχείο Χαλκίδας εισηγείται θετικά η αρνητικα,όμως η στρατιωτική του δομή δεν μας επιτρέπει την καλύτερη και μεγαλύτερη πληροφόρηση.
Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις και τοποθέτηση της Νομαρχίας Εύβοιας.

Για κάθε νέα πληροφορία και μορφές αγώνα η Δημοτική μας ομάδα θα κρατά ενήμερους τους συμπολίτες μας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ