Σελίδες

10/12/08


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ NEOSET – ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 10 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η NEOSET την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη απόλυσε 4 εργαζόμενους και την πρώτη Παρασκευή του Δεκέμβρη άλλους 6. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στο Βασιλικό, η διεύθυνση της εταιρείας όμως δεν προσέρχεται σε προγραμματισμένες και συμφωνηθέντες συναντήσεις να συζητήσει το πρόβλημα. Φαίνεται ότι ξέχασε πια τις αξίες που διαφήμιζε ότι έχουν: «Στοχεύουμε στη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας…Σχεδιάζουμε την εργασία μας με στόχο τη μη ύπαρξη προβλημάτων… Είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας» Μια κερδοφόρα και συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση τα τελευταία 20 χρόνια, η πρώτη στο κλάδο επίπλου, αφού συγκέντρωσε τεράστια κέρδη και υπεραξίες, προχωρά αλαζονικά σε κάθε άλλο παρά επιχειρηματικά ορθολογικές ενέργειες.
Ο όμιλος NEOSET Α.Ε. μετά από 26 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά κυριαρχεί στο χώρο του επίπλου με 87 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και διεθνή δραστηριότητα: Καναδάς 3 καταστήματα, εξαγωγές σε Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ, παραγωγική μονάδα στη Ρουμανία.

Τα επόμενα στοιχεία είναι από τη Καθημερινή, προερχόμενα μάλλον από δελτίο τύπου της εταιρείας, αν δεν αποτελούν «γκρίζα διαφήμιση», πράγμα που είναι περισσότερο πιθανό: «Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν το 2008 τα οικονομικά μεγέθη της Neoset, στο κλείσιμο ενός έτους που σηματοδοτεί τη σταδιακή αναβάθμιση της εικόνας της…. Έτσι, για το 2008, ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα, οπότε είχε ανέλθει σε 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη του 2007, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να υποστούν σχετική μείωση φέτος. Το 9μηνο της χρήσης πάντως, η εικόνα της Neoset είναι οριακά βελτιωμένη, περίπου κατά 1% σε επίπεδο πωλήσεων….»
Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από το Βήμα, (4/5/2002), η προηγούμενη σημείωση ισχύει και για αυτά: «Σε συνθήκες ισχυρής έντασης του ανταγωνισμού στην αγορά επίπλων…η βιομηχανική και εμπορική εταιρεία επίπλων με την ταχύτερη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία διεύρυνε και πέρυσι εντυπωσιακά τις πωλήσεις της..... Η κρίση που χαρακτηρίζει, σύμφωνα με τραπεζίτες, την αγορά

επίπλου δεν άγγιξε ουσιαστικά, καθώς φαίνεται, τη Neoset, αφού και για το τρέχον έτος η εταιρεία προβλέπει νέα αύξηση των πωλήσεων και πολύ μεγαλύτερη ποσοστιαία βελτίωση της κερδοφορίας της….Παρά τις μειωμένες προσδοκίες η Neoset έχει προγραμματίσει, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της κ. Κ. Αλεξανδράκης, να συνεχίσει την ανάπτυξή της επεκτείνοντας και εκσυγχρονίζοντας τις εργοστασιακές της εγκαταστάσεις στο Βασιλικό Ευβοίας, διευρύνοντας το δίκτυο των καταστημάτων της, εμπλουτίζοντας τις σειρές των προϊόντων της και διεισδύοντας, πιθανώς, σε νέες κατηγορίες οικιακών επίπλων….Ικανοποιητικά φαίνεται να εξελίσσεται εξάλλου η λειτουργία του νέου εργοστασίου στη Ρουμανία. Η τοπική παραγωγή έδωσε μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις, που σημείωσαν αύξηση 67% φθάνοντας τα 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,4 εκατ. ευρώ προήλθαν από εξαγωγές της ρουμανικής μονάδας στη Βουλγαρία»
Καλούμε την επιχείρηση σήμερα – τη Διεθνή μέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες κρίσης, που πρώτα από όλα χτυπά τους χαμηλόμισθους, να ανακαλέσει τις 10 απολύσεις και να συζητήσει με το Σωματείο των εργαζομένων τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.
Γραφείο Τύπου