Σελίδες

19/12/08

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ


Χαλκίδα 18/12/08

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια………

Μαζί με τη κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ και μερικούς καλοπληρωμένους «κονδυλοφόρους» του δικομματισμού ασύστολα συνεχίζει η ηγεσία του τοπικού ΚΚΕ να ψευδολογεί χρησιμοποιώντας και τη ταμπέλα του ΠΑΜΕ.
Ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια επιβεβαιώθηκε χθες και στο Στρασβούργο! Παρά τα όσα συκοφαντικά εκτόξευε τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΜΕ τελικά οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ακολούθησαν πιστά τη λίστα ψηφοφορίας της Ευρωομάδας της Αριστεράς που συνέταξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης και ενέκρινε η Ολομέλεια της Ευρωομάδας της Αριστεράς.
Αποχή ΠΑΣΟΚ, θετικό το ΚΚΕ, θετική η Ν.Δ.!
Η μοναδική διαφοροποίηση του ΚΚΕ σημειώθηκε στην ήσσονος σημασίας ψηφοφορία της τροπολογίας 15, σχετικά με την υποχρέωση πληροφόρησης των εργαζομένων, στην οποία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ απείχε. Πάντως σε γενικές γραμμές όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές από το σύνολο των πολιτικών ομάδων υποστήριξαν τις τροπολογίες σχετικά με την κατάργηση του opt-out και τον συνυπολογισμό του ανενεργού χρόνου εφημερίας ως χρόνου εργασίας. Αυτό, επίσης σε γενικές γραμμές ίσχυσε και για τους ευρωβουλευτές από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) και η εξήγηση δεν είναι μόνο οι εκλογές για την ευρωβουλή στα τέλη Μαΐου, αλλά και ο ονομαστικός χαρακτήρας της ψηφοφορίας.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το opt-out: Στις τροπολογίες 4, 5 και 6 (αιτιολογικές σκέψεις σχετικά με το opt-out) καταψήφισε μόνο ο κ. Βακάλης. Υπερψήφισε όμως τις τροπολογίες 40 και 16 που αφορούν στο άρθρο για την κατάργηση του opt-out. Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν από την ψηφοφορία της τροπολογίας 40 (πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς για άμεση κατάργηση του opt-out). Αντιθέτως την τροπολογία υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., εκτός από την κ. Παναγιωτοπούλου, που την καταψήφισε. Επίσης όλοι οι Έλληνες υπερψήφισαν την τροπολογία 16.
Όσο για τα άλλα παραμύθια της προχτεσινής τους ανακοίνωσης, ακόμη μια φορά τους λέμε – χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία τους το καταλαβαίνει – ότι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι υπέρ της ενότητας των εργαζομένων, η επανάληψη (μήτηρ μαθήσεως) και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη πολιτική τους ένταξη (η πράξη που έλεγε ο Μαρξ) ίσως στο τέλος βοηθήσουν αυτούς που μέχρι σήμερα τους εμπιστεύονται….
Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους “ νοικοκύρηδες και τους μπατίρηδες” σε κοινό αγώνα, «γιατί όταν η καμπάνα χτυπά, μην ρωτάς για ποιόν, χτυπάει για σένα».
Γραφείο Τύπου