Σελίδες

24/12/08

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ


Χαλκίδα 24.12.2008
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ
Το τελευταίο διάστημα μετά τη διάσταση που πήραν οι αντιδράσεις των πολιτών απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί και στερεί την ελπίδα στη νέα γενιά, έχει διαμορφωθεί μια ετερόκλητη συμμαχία που με συκοφαντίες προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν ‘χαϊδεύει τα αυτιά’ ή βρίσκεται ‘πίσω’ από τους κουκουλοφόρους. Στη συμμαχία αυτή συμμετέχει η Κυβέρνηση της ΝΔ, το ΛΑ.ΟΣ , ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεγαλοεκδότες και οι ντόπιοι παπαγάλοι τους και η ηγεσία του ΚΚΕ. Η τελευταία κυριαρχείται από το άγχος της ηγεμονίας του χώρου της Αριστεράς και ενοχοποιεί το οποιοδήποτε κίνημα δεν μπορεί να ελέγξει.
Οι πρωτοφανείς αυτές συκοφαντίες απέναντι σε μια πολιτική δύναμη για την οποία όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει η τυφλή βία είναι έξω από την κουλτούρα της, αποσκοπούν κατά τη γνώμη μας να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να μεταθέσουν τις ευθύνες από τους πραγματικούς υπεύθυνους της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε καθημερινά. Αποσκοπούν ακόμα να απομονώσουν από το λαϊκό κίνημα μια πολιτική δύναμη που ενοχλεί το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και δεν συμβιβάζεται με μια τακτική εκφοβισμού και υποστολής των αγώνων όλων όσων πλήττονται από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού . Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στόχος γιατί δεν ενσωματώνεται σε ένα σάπιο σύστημα αλλά θέλει να το αλλάξει.
Τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα απαιτούν κοινωνική και πολιτική αντιμετώπιση. Αυτό πρώτα από όλα σημαίνει θέσεις εργασίας για τους νέους κι όχι με το σταγονόμετρο του ΑΣΕΠ. Καλή παιδεία, με αρκετά κονδύλια και ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Δημόσιοι χώροι, όπου οι νέοι θα μπορούν να βρίσκονται, να διασκεδάζουν, να ερωτεύονται. Δημοκρατική τομή στην αστυνομία. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει εκεί που βρίσκεται, με τη σημερινή κυβέρνηση και με το δικομματικό σύστημα. Χρειάζεται μία συντεταγμένη, ριζοσπαστική διέξοδος.
Ευχόμαστε στους συμπολίτες μας το 2009 να είναι μια καλύτερη χρονιά με υγεία, ειρήνη, αποδοτικούς αγώνες, κοινωνική αλληλεγγύη και ευημερία. Δηλώνουμε ότι οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες δεν θα μας σταματήσουν να αφουγκραζόμαστε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τα κινήματα των πολιτών και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.
Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη βουλή για να δικαιώσουμε όλους τους πολίτες που προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ σαν μια δύναμη Αντίστασης και θετικής διεξόδου από την κρίση.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Γραφείο Τύπου