Σελίδες

20/12/08

καθαρές απόψεις σαν γάργαρο νερό για τη βία


Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «καθαρές απόψεις σαν γάργαρο νερό για τη βία και τους κουκουλοφόρους και δεν ζητά πιστοποιητικά κοινωνικής νομιμοφροσύνης» δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του. Μίλησε δε για «τεράστια κοινωνική έκρηξη, όπου πρωτοστατούν η νεολαία και οι μαθητές».

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τη μεν κυβέρνηση ότι κατηγόρησε το νεολαιίστικο κίνημα και χρησιμοποίησε τους μηχανισμούς της αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον του, το δε ΠΑΣΟΚ ότι «λούφαξε» και το ΚΚΕ ότι υιοθέτησε τη γνωστή και δοκιμασμένη λογική για προβοκάτορες (πράκτορες και άλλους) και εχθρούς του λαού.

Με τους κουκουλοφόρους και τη βία είμαστε απέναντι επεσήμανε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «αυτό που ήθελαν ήταν να πάψουμε να συνομιλούμε με τους νέους και να αφήσουμε το μαθητικό κίνημα να εκφυλιστεί και να χάσει, να καταδικάσουμε σε ανυποληψία τους αγώνες της νέας γενιάς. Δεν τους κάναμε τη χάρη και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό και τώρα και στα επόμενα χρόνια».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είπε ότι «είναι πολλά τα μεμονωμένα περιστατικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει πρόβλημα με τους ράμπο αστυνομικούς, με τη διείσδυση ακροδεξιών στοιχείων και την αντίληψη περί πραιτόρων στην αστυνομία. Εμείς δεν είμαστε σε αντίθεση με τους απλούς αστυνομικούς, αλλά με την ηγεσία τους και τις αντιλήψεις που θέλουν να μετατρέψουν τον απλό αστυνομικό σε πραίτορα και ράμπο με στόχο την ανατροπή της δημοκρατικής νομιμότητας». Και έθεσε επιτακτικά το ερώτημα «ποιά ομάδα κρούσης της αστυνομίας φέρει κουκούλες και λοστούς».

Αναλύοντας τις εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μια αυθόρμητη κοινωνική έκρηξη στην οποία πολλές πολιτικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν απέναντι. Εμείς επιλέξαμε να μπούμε μέσα στις κινητοποιήσεις και να προσπαθήσουμε να δώσουμε θετική διέξοδο από την κρίση, έτσι ώστε να πιάσουν τόπο οι μέρες οργής».

Επίσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των δυνάμεων του πολιτικού κατεστημένου, διότι υπερασπίζονται την κοινωνική ερμηνεία των γεγονότων και όχι την τρομοϋστερία, διότι υπερασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα. Εξάλλου διευκρίνισε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «καθαρές απόψεις σαν γάργαρο νερό για τη βία και τους κουκουλοφόρους και δεν ζητά πιστοποιητικά κοινωνικής νομιμοφροσύνης».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε για το επόμενο διάστημα όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης και διαμόρφωση από τις κυρίαρχες δυνάμεις ενός συγκρουσιακού κλίματος.

Έκανε επίσης αναφορά και στον προϋπολογισμό δηλώνοντας ότι «μεταφέρει τα κοινωνικά βάρη στα αδύναμα οικονομικά στρώματα», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ανέλαβε μισή ευθύνη για το Βατοπαίδι και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την ευθύνη δεν την ανέλαβε απευθυνόμενος στο λαό, αλλά στο κόμμα του εμφανιζόμενος ως σωτήρας της Νέας Δημοκρατίας από την κατρακύλα».

Επίσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει φάει τα ψωμιά της, δεν θα αντέξει ούτε ένα φύσημα, ή κοινωνική ένταση» και κατέληξε λέγοντας ότι «εναλλακτική λύση δεν είναι η εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία, δεν είναι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να παλέψει γι' αυτό το στόχο με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με τα κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα».