Σελίδες

9/12/08

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Την απάντησή του στην Αλέκα Παπαρήγα έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Συνασπισμός είναι με τους νέους που διαδηλώνουν χωρίς κουκούλα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι το σύστημα και η αδικία που δημιουργεί και όχι τα σπίτια και τα καταστήματα, αλλά κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι η πολιτική της φωτιάς είναι δημιούργημα της δικής της πολιτικής.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για πολιτικό πρόβλημα που απαιτεί πολιτική λύση και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εργασία και την Παιδεία.

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Δεν αποτελεί πλέον είδηση η συστηματική επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ εναντίον της πολιτικής και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανθενωτική του στάση στο μαζικό κίνημα, η εχθρική του στάση στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, η συκοφαντική του στάση στο Κίνημα ενάντια στη παγκοσμιοποίηση και στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό
κοινωνικό Φόρουμ, είναι πλέον γνωστές πρακτικές που αποδοκιμάζονται από τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, την ίδια στιγμή που επιδοκιμάζονται από συντηρητικούς κύκλους και το κατεστημένο.

» Ελπίζουμε ότι κάποτε θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος που έχει πάρει το ΚΚΕ από την εποχή του κινήματος για το άρθρο 16 που και τότε κράτησε μια στάση εχθρική απέναντι στα νέα παιδιά, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα εναντίον όλων και νίκησαν. Μια στάση για την οποία θα απολογείται για πολλά χρόνια στο εκπαιδευτικό κίνημα.»