Σελίδες

26/7/08

Να αποδοθεί ο ΄Δημόκριτος΄ ως ελεύθερος χώρος πρασίνου στους πολίτες της Χαλκίδας


Χαλκίδα 25/7/2008

Να αποδοθεί ο ΄Δημόκριτος΄ ως ελεύθερος χώρος πρασίνου στους πολίτες της Χαλκίδας

Είναι γνωστό στους δημότες της πόλης μας ότι με ευθύνη προηγούμενων δημοτικών αρχών, αλλά και άλλων που έπρεπε να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, ο χώρος του ΄Δημόκριτου΄ ουσιαστικά δωρίστηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας. Κάποια από τις διοικήσεις του τελευταίου θα έπρεπε να είχε το σθένος και τη τόλμη να μην αποδεχθεί την κατάσταση και να αποδώσει το χώρο στο Δήμο Χαλκίδας, υλοποιώντας ουσιαστικά το τύπο και την ουσία της λειτουργίας του ως συλλογικού φορέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας που υπερασπίζεται τη πόλη και το κοινωνικό συμφέρον. Αντί αυτού όμως φρόντισαν να νομιμοποιήσουν δικαστικά το γεγονός και να εκμεταλλευτούν την ολιγωρία και την ανικανότητα όσων δεν φρόντισαν να επιστραφεί ο χώρος στο δημόσιο και το Δήμο Χαλκίδας.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι με τις απόψεις όλων όσων αντιδρούν στα σχέδια της πλειοψηφίας της διοίκησης του Επιμελητηρίου και υπερασπίζονται τη κοινή χρήση προς όφελος των δημοτών και της πόλης. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας σε όλες τις νόμιμες και κινηματικές ενέργειες που θα αποφασιστούν συλλογικά για την αντιμετώπιση του θέματος.
Ο χώρος του ΄Δημόκριτου΄ προορίζεται για εκπαιδευτική και μόνο χρήση, ανήκει στους δημότες της πόλης και η μόνη εναλλακτική χρήση που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι η μετατροπή του σε ελεύθερο χώρο πρασίνου, που λείπει δραματικά από τη Χαλκίδα.

Καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους (επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής), τους ενεργούς πολίτες και όλους τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ας σταθεί επιτέλους ο Δήμος Χαλκίδας μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και ας πάρει θέση. Συμφωνεί στη τσιμεντοποίηση και στην παραπέρα επιβάρυνση της περιοχής? Συμφωνεί στην αλλαγή χρήσης του χώρου?

Προτείνουμε σε τελευταία ανάλυση να παραχωρήσει ο Δήμος Χαλκίδας κάποια αντίστοιχη έκταση στο Επιμελητήριο Εύβοιας σε μη επιβαρημένη πληθυσμιακά και συγκοινωνιακά περιοχή και παράλληλα το τελευταίο να αποδώσει οριστικά το χώρο στο Δήμο. Μια τέτοια λύση θα είναι προς όφελος όλων αλλά και της πόλης συνολικά.
Γραφείο τύπου