Σελίδες

15/7/08

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2007

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙ Α ΤΟ ΕΤΟΣ 2007
Χαλκίδα 15/7/08
Κύριε Δήμαρχε.
Η Δημοτική ομάδα του ΣΥΝ παρακολούθησε τις 14 από τις 17 τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης,αφου οι άλλες 12 έγιναν δια περιφοράς Έτσι πιστεύουμε ότι νομιμοποιούμαστε να τοποθετηθούμε επί του απολογισμού του έργου της Δημαρχίας σας για την πρώτη χρονιά δηλ. το 2007 .
Έχοντας την πείρα και την κουλτούρα της Αριστεράς για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , επιτρέψτε μας ορισμένες κρίσεις, οι οποίες εμπεριέχουν αρκετή ανοχή και καλή πίστη, λόγω του ότι το κρινόμενο έργο είναι έργο πρώτης χρονιάς.
Η πρώτη μας παρατήρηση έχει να κάνει με την τυπικότητα της δομής που μορφοποιήσατε τον απολογισμό σας (Οπως π.χ. τα αποτελέσματα της εργασίας των υπηρεσιών σας που εκφράζονται, με το πόσοι γάμοι έγιναν, πόσοι ενεγράφησαν στα μητρώα του Δήμου και τέλος πόσα προσωπικά σας τηλεφωνήματα διαχειρίστηκε η γραμματεία του γραφείου σας και αν βαπτίστηκε και ένα παιδάκι…
Αλήθεια πόσα συμπεράσματα και κρίσεις μπορούν να εξαχθούν από μια τέτοια τυπική φόρμα ? Πως μπορεί να κρίνει ο πολίτης ποιοτικά θετικά χαρακτηριστικά αφού αυτά δεν συνοδεύονται από συγκριτικά στοιχεία του παρελθόντος ,άλλων Δημοτικών αρχών? Όταν μάλιστα ομολογείται στο κείμενο σας ότι διενεργήθησαν με έναν αριθμό προσωπικού στον Δήμο 434 ατόμων άρα πολύ περισσότερο από ποτέ …
Η δεύτερη παρατήρηση μας έχει να κάνει με την παντελή έλλειψη έργων οραματικών για την πόλη. Η φραστική διατύπωση αυτή δεν είναι δική μας, την χρησιμοποιήσατε ο ίδιος στο προεκλογικό σας πρόγραμμα.
Περιμέναμε λοιπόν να αντιστοιχήσετε σήμερα τον απολογισμό σας με τις υποσχέσεις του προγράμματος σας και να πείτε στους πολίτες πόσο ευχαριστημένος είστε με αυτήν την αντιστοίχηση.
¨Αλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μπορεί μεν να τυπικά να κρίνεται το 2007 όμως σήμερα βρισκόμαστε στην μέση του 2008 και δεν διακρίνουμε αυτήν την πρόοδο και αντιστοίχηση…
Η δημοτική μας ομάδα από τις 344 αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ξεχώρισε 8 τις οποίες κρίνει θετικά και αυτές είναι 1) Η απεμπλοκή των Αστεριών από τον ΝΟΧ 2) Η μονιμοποίηση υπάλληλων μέσω ΑΣΕΠ 3) Η δανειοδότηση του Δήμου 4) Η μη καύση του RDF 5) Η σύμβαση της ανακύκλωσης 6) Ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός 7)Η ανακήρυξη του Γλέζου ως επίτιμου Δημότη Χαλκίδας 8) Η άρνηση της διέλευσης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από κατοικημένες περιοχές.
Όμως κε Δήμαρχε το ποσοστό των 8 θετικών αποφάσεων είναι μόλις το 2,25% των αποφάσεων επι του συνόλου των 349.
Δεν νομίζετε ότι είναι πολύ μικρό αυτό το ποσοστό θετικών αποφάσεων?
Δεν θα αναφερθούμε στα τεχνικά έργα της 1ης χρονιάς γιατί είναι έργα που βρήκατε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή και καλώς πράξατε και συνεχίσατε , διότι όλοι πρέπει να πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε για την συνέχεια … Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
¨Όμως εδώ θα θέλαμε να δούμε και έργα που φέρουν την δική σας σφραγίδα σε υλοποίηση του προγράμματος σας για το καλό της πόλης και των πολιτών της.
Δύο μεγάλα θέματα ταλανίζουν τους πολίτες η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό, τα αναφέρουμε διότι στον απολογισμό σας ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας μιλάτε για την κυκλοφορία 12 απορριμματοφόρων το πρωί 6 το βράδυ κλπ.
Χωρίς να απολογείστε επί της αποτελεσματικότητας αυτών των υπηρεσιών και επειδή πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επιτηρούνται σωστά και δεν διενεργούνται με τον απαιτούμενο ζήλο …
Με αποτέλεσμα η πόλη, όπως γράφουν και προσκείμενες σε σας εφημερίδες να μην συνιστά ευπρόσωπη πόλη , η οποία πασχίζει για την τουριστική της προοπτική και ανάδειξη.
Τέλος η Δημοτική μας ομάδα περίμενε μια άλλη εικόνα και διαδικασία απολογισμού Δημοτικής αρχής .Εκείνης που πραγματοποιείται μπροστά σε Λαϊκή Συνέλευση χωρίς την τυπικότητα μιάς φόρμας του παρελθόντος, αλλά με γόνιμη κατάθεση έργων , που οι πολίτες αποτελούν το επίκεντρο της Δημοτικής αρχής.
Αλήθεια τις Λαϊκές Συνελεύσεις της γειτονιάς τις καταργήσατε Κε Δήμαρχε?
Ενώ όλες οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές τις είχαν υιοθετήσει.
Τέλος ευχόμεθα ο επόμενος απολογισμός σας να μας αφοπλίσει από αρνητική κριτική και να μας βρεί θετικούς αποδέκτες και κριτές έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας .
Τα θέματα : Της Δημοτικής αγοράς ,της λειτουργίας της πλαζ των Αστεριών, της απομάκρυνσης του λιμένος , της επίλυσης του κυκλοφοριακού, η διαφύλαξη και αξιοποίηση των περιαστικών δασών, ο πολιτισμός και η φροντιδα για τη νεολαια , το νοικοκύρεμα της παραλίας ,οι αρμοδιότητες της Λιμενικής επιτροπής που πρεπει να περάσουν στον Δήμο… ( Είναι ανοικτά θέματα που επιζητούν την λύση τους ) .
Το γραφείο Τύπου