Σελίδες

29/7/08

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛ.ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

Στο Μαντούδι του δήμου Κηρέως πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουλίου διαδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΝ, που βρισκόταν στο κάμπινγκ της Αγίας Αννας, και της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ της περιοχής με αντικείμενο την εναντίωση στην κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Νεολαίας ΣΥΝ, Δημ. Τζανακόπουλο, και το μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Βαγ. Αποστόλου, συναντήθηκε με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηρέως που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, στους οποίους και παρέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.
"Είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα στο Μαντούδι και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.
Η αντίθεσή μας προέρχεται από την αναμφισβήτητη περιβαλλοντική επιβάρυνση, που θα προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το σπουδαιότερο, από τη δέσμευση της χώρας μας για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του πρωτοκόλλου του Κιότο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
Η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας θα καταστρέψει την πορεία μιας άλλης βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης που έχει τις δυνατότητες η περιοχή να πετύχει, αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον.
Εμείς, οι νέοι που βρεθήκαμε για λίγες ημέρες στα μέρη σας, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σας να ζήσετε στον τόπο σας.
Όλοι μαζί για να αποτρέψουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν οι κυβερνώντες και οι ασύδοτοι και άπληστοι κερδοσκόποι.
Δεν έχουμε πια τα περιθώρια για να αδρανούμε".