Σελίδες

15/7/08

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ


Χαλκίδα 14/7/2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ

Καταγγέλλουμε στον Ευβοϊκό Λαό και τους εργαζόμενους την στάση ανοχής – αποδοχής της κυβέρνησης και όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους στην απόφαση της πολυεθνικής Ιντεάλ Στάνταρντ να κλείσει το εργοστάσιο της στη Ριτσώνα.

Κλείνει μια επιχείρηση που παρουσιάζει συνεχή κερδοφορία τα τελευταία χρόνια. Δηλώνει όμως ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία της συγκεκριμένης βιομηχανικής μονάδας και περιφρονώντας όπως μας έχουν συνηθίσει οι πολυεθνικές την εργατική νομοθεσία και το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη δουλειά, θα προτιμήσει ίσως την εμπορία στη χώρα μας προϊόντων που έχουν παραχθεί αλλού (σε χώρες φθηνού εργατικού δυναμικού και ανύπαρκτης προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των γυναικών και των ανηλίκων).

Οι εργαζόμενοι του νομού μας βιώνουν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία του ευνομούμενου κράτους και την ασυδοσία των μονοπωλίων. Γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, του συστήματος εξουσίας που εξέθρεψε τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, της Siemens, των κουμπάρων και των ρουσφετιών είναι υπεύθυνες για την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και τη δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου πλατειών λαϊκών στρωμάτων. Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να αντιδράσει γιατί είναι δέσμια των συμφερόντων που εκφράζει.
Οι εργαζόμενοι της Ιντεάλ Στάνταρντ έχουν αληθινό σύμμαχο μόνο την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του Λαού της Εύβοιας για να μην περάσουν τα σχέδια της επιχείρησης, να μην μείνουν στο δρόμο άλλες 200 οικογένειες.

Καλούμε τους φορείς του νομού, το Εργατικό Κέντρο, τη τοπική αυτοδιοίκηση, το Δικηγορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Εύβοιας να καταδικάσουν τα σχέδια της πολυεθνικής και να κινητοποιηθούν για τη προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων στην επιχείρηση

Γραφείο Τύπου