Σελίδες

15/3/12

Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΗΣ

Χαλκίδα 15 Μαρτίου 2012

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αναβολή μιας δίκης με κατηγορούμενο τον δήμο Χαλκιδέων ως υπεύθυνο για την συντήρηση του σχολικού κτιρίου των ΕΠΑΛ στο Βούρκο.
Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ το ιστορικό της ¨εγκληματικής απάθειας¨ εκ μέρους των υπευθύνων της πολιτείας για την κατάσταση του κτιρίου των ΕΠΑΛ Χαλκίδας.
Η κατάσταση όπως αναδεικνύεται αλλά και όπως τεκμηριώνεται απο την μελέτη του κ Βασιλείου (πολ. μηχανικός) καταδεικνύει την μικρή ή μεγάλη επικινδυνότητα του κτιρίου.
Ένα και πλέον χρόνο μετά την εκπόνηση της μελέτης (κόστους 48.000 €) για την κατάσταση του κτιρίου, αυτή παραμένει στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου χωρίς να έχουν ασχοληθεί επί της ουσίας με αυτή.Αυτό αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι όταν πρόσφατα απευθύνθηκα προσωπικά στις τεχν. υπηρεσιες με παρέπεμπαν ο ένας στον άλλο ¨υπεύθυνο¨ χωρίς κανένας να γνωρίζει για την μελέτη !!! Η ακόμη ότι ο προιστάμενος της τεχν. υπηρ. θα έπρεπε ως όφειλε να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της μελέτης.
Σε μία από τις ανακοινώσεις-καταγγελίες που κάναμε ως φορείς του συγκροτήματος των τεχν. σχολείων εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος, η πρώην Νομαρχία και το Υπουργείο παιδείας όταν σε αντίστοιχα προβλήματα μέσα στην Χαλκίδα στο 1ο γυμν, στο 3ο - 6ο Γυμνάσιο υπήρξε και καλώς ενεργοποίηση φορέων και δόθηκε κάποια λύση.
Ενώ αντίθετα για τα παιδιά της Τεχνικής Εκπαίδευσης δεν υπήρχε αντίστοιχη ευαισθησία.¨Κατανοώ¨ την επιλεκτική ευαισθησία !! χωρίς άλλο σχόλιο!!
Θά ήθελα επειδή ασχολήθηκα προσωπικά και είμαι ένας απο τους μάρτυρες στο δικαστήριο, το οποίο "ελαφρά τη καρδία" εκ μέρους του εισαγγελέα ανέβαλε για 10 μήνες την δίκη,παρά το ότι η μελέτη μιλάει για επικινδυνότητα, έστω και τώρα, να ασχοληθούν οι τεχνικές υπηρεσίες ως οφείλουν, να ασχοληθεί ο δήμαρχος όπως επανειλημένα έχει υποσχεθεί, να ασχοληθεί επιτέλους το υπουργείο παιδείας με τους μαθητές και την ακεραιότητα τους, πρίν ψάχνουμε για τους υπευθύνους σε απευκταίο γεγονός.
Δεν θα μπορούσα εδώ να μην αναφερθώ στην υποβάθμιση της παιδείας με την μείωση των δαπανών, στην κατάργηση του ΟΣΚ, που θα παίξουν ρόλο και στην εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης, αλλά ας μας εξηγήσει κάποιος τι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, η ακεραιότητα των μαθητών ή η ικανοποίηση των δανειστών μας;
Το δικό μου συμπέρασμα: Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ακριώτης Γιώργος

Εκπαιδευτικός