Σελίδες

13/3/12

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ» ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
13/3/2012

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ» ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τρόικα, Κυβέρνηση, Υπουργός Εργασίας, συμμετέχουν σε μια ιδιότυπη «σκυταλοδρομία», ώστε να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν η αντεργατική σκυτάλη στα χέρια των εργοδοτών.
Έτσι χθες το έγκλημα κατά των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων ολοκληρώθηκε με την ερμηνευτική εγκύκλιο του «συνδικαλιστή» Υπουργού Εργασία δια των κονδυλοφόρων του, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι θα πρέπει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να «συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις»του Μνημονίου-2 και της σχετικής Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Καθείς εφ’ ω ετάχθη
- Το κράτος από το ρόλο διαιτητή, ως όφειλε ανάμεσα σε Εργασία και Κεφάλαιο, ταυτίστηκε με τους εργοδότες.
- Το εργατικό δίκαιο μετατράπηκε από δίκαιο των εργαζομένων σε δίκαιο των εργοδοτών.
- Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μετατράπηκαν σε ένα μοντέλο επιβολής της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης.
- Οι νέοι κάτω των 25 μετατρέπονται -με υποχρεωτικό και αδιανόητο για το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο-τρόπο, σε δεξαμενή φθηνής και εξευτελιστικής εργασίας καθιερώνοντας μια «ρατσιστική» και αδιανόητη διάκριση.
Είναι φανερό πια ότι καθιερώνεται και μονιμοποιείται η δικτατορία των αγορών και των εργοδοτών.
Για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα.
Πρόκειται για μια αντεπανάσταση του Κεφαλαίου, με τις Κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου να οργανώνουν το σάρωμα όλων των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Πρόκειται εν τέλει για μια σκληρή ταξική σύγκρουση.

Ή αυτοί ή εμείς.

Τώρα όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την οργάνωση των αντιστάσεων και των αγώνων, με την ευρύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ψευδαισθήσεις και εμμονές σε διαχωρισμούς.
Ο αγώνας των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά, να αναπτύξει ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και να θέσει ως άμεσο στόχο την Ανατροπή: και των πολιτικών και της κυβέρνησης.
Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να μετατραπούν σε ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα καταδίκης και ανατροπής όλων εκείνων των δυνάμεων του Μνημονίου και των δορυφόρων τους ως το αναγκαίο βήμα για να βάλουμε ένα stop στην κοινωνική καταστροφή, για να δρομολογηθούν εξελίξεις σε θετική και προοδευτική κατεύθυνση.