Σελίδες

5/3/12

Κινητοποιήσεις για τα Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εύβοια 5 Μάρτη 2012

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καρύστου και της Κύμης που αφορούν την λειτουργία των αντιστοίχων νοσοκομείων η νομαρχιακή επιτροπή του Συνασπισμού δηλώνει:
Το κοινωνικό κράτος είναι από τα πρώτα θύματα της μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η υποστελέχωση των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την εφαρμογή και στον χώρο της Υγείας της Τροϊκανής επιταγής μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις έχει φτάσει την λειτουργία των νοσοκομείων κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας.
Η στελέχωση του αποδυναμωμένου νοσοκομείου της Χαλκίδας δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των άλλων δύο νοσοκομείων του νομού, ενώ αντίθετα είναι επιτακτική η ανάγκη ενδυνάμωσής τους. Οι λόγοι είναι προφανείς.
Το νοσοκομείο της Καρύστου καλύπτει όλον το Καλλικρατικό Δήμο Καρύστου με 20.000 πληθυσμό τον χειμώνα που μπορεί να φτάνει τις 100.000 τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ απέχει περί τα130 χιλιόμετρα, δύσβατου σε πολλές περιπτώσεις, δρόμου από την Χαλκίδα.
Το νοσοκομείο της Κύμης καλύπτει εκτός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και το νησί της Σκύρου, ενώ επιπροσθέτως υπάρχουν και ιστορικοί λόγοι να ενισχυθεί αφού φέρει το όνομα του μεγάλου τέκνου της Κύμης και της Εύβοιας Γ Παπανικολάου.

Επιτροπή υγείας Ν.Ε. Εύβοιας ΣΥΝ