Σελίδες

16/11/08

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΓΓ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΜΕΛΟΣ Π.Γ. ΣΥΝ - ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλ: 6944 556486 Φάξ: 22210 84863 email: apostolou@syn.gr
Χαλκίδα 15/11/2008

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 3299/2004

Την ώρα που η Χαλκίδα αναζητά ελεύθερους χώρους και προπαντός χρήματα και τρόπους για την απαλλοτρίωσή τους, προωθείται στη Βουλή από Ευβοιώτες βουλευτές αίτημα για την επιχορήγηση του τερατουργήματος που έχει στήσει το ΚΤΕΛ Εύβοιας στην είσοδο της πόλης.

Πρόκειται για αίτημα που προκαλεί το Χαλκιδέο πολίτη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για αυτούς που το στηρίζουν:

1. Δεν γνωρίζουν ότι για να υιοθετηθεί απαιτείται φωτογραφική διάταξη στο νόμο 3299/2004, αφού πρόκειται για επένδυση που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά και παρουσιάζει πρόβλημα επιλεξιμότητας?
2. Δεν αναρωτήθηκαν γιατί δεν υποβλήθηκε το αίτημα πριν την έναρξη του έργου?
3. Ποια δημόσια χρήση και ποια κοινωνική ανάγκη υπηρετεί ο τσιμεντένιος γίγαντας του ΚΤΕΛ Εύβοιας που ζητείται να ενισχυθεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού?
4. Δεν γνωρίζουν τις αλχημείες που έγιναν από πλευράς Δήμου, Νομαρχίας και ΥΠΕΧΩΔΕ για να απαλλαγεί το συγκεκριμένο οικόπεδο από την οφειλόμενη, σύμφωνα με το νόμο, εισφορά γης?
5. Ποιος κάτοικος ή επισκέπτης της Εύβοιας δεν προκαλείται αισθητικά όταν μπαίνοντας στη Χαλκίδα αντικρίζει το οικοδομικό έκτρωμα του ΚΤΕΛ, ποσό μάλλον όταν βρίσκεται σε ένα χώρο που συνδέεται με τα αριστουργήματα της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης?

Πρωτοβουλίες τέτοιου χαρακτήρα θα ήταν χρήσιμες για τη Χαλκίδα μόνο αν υπηρετούσαν τις πραγματικές της ανάγκες, για λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο, για ελεύθερους χώρους στην υπηρεσία των κατοίκων, για ανάπτυξη των υποδομών πολιτισμού, για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος κλπ. Και μια τέτοια πρωτοβουλία χρειάζεται για τη περίπτωση του ακινήτου του Δάριγκ