Σελίδες

19/11/08

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΛ. ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Χαλκίδα 14/11/08
Προς
Τον Πρόεδρο της Ε’ Νομαρχιακής Επιτροπής
Περιβάλλοντος Ευβοίας
Κοινοποίηση : Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου
Ευβοίας
Θέμα : « Αρνητική θέση της Δημοτικής ομάδας της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού Χαλκίδας στην αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας επιχείρησης αποθήκευσης και εμπορίας πετρελαιοειδών του κου Ιωάννη Καρρά στον Νότιο Λιμένα Χαλκίδας , περιοχή ανήκουσα στον Δήμο Ανθηδώνας ».



Κύριοι
Η Δημοτική ομάδα της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού Χαλκίδας στην συνεδρίαση της Ε΄ Ν.Ε. περιβάλλοντος Ευβοίας που πραγματοποιήθηκε στις 14/11/2008 δια του παρόντος και
καταθέτοντος την παρούσα αντίρρηση- άρνηση εκπροσώπου της κου Παύλοβιτς Αλεξάνδρου μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού Ευβοίας λαμβάνει αρνητική - απορριπτική θέση στην εγκατάσταση και λειτουργία ,αποθηκών και εμπορίας πετρελαιοειδών ως άνω για τους εξής λόγους :
1) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν ¨στην υποβληθείσα Μ.Π.Ε. της επιχείρησης , η γειτνίαση της με τα άνωθεν υπάρχοντα αρχαία (Αρχαίο περιτείχισμα και Ακρόπολις Αυλίδας) της εποχής των διαδόχων του Μέγα. Αλεξάνδρου (καταθέτουμε φωτογραφία).
2) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν ο προφανής κίνδυνος , από την γειτνίαση με τις γραμμές του Προαστιακού σιδηρόδρομου , που πλέον έχει ηλεκτροκίνηση και ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονται άνωθεν των γραμμών σε εναέρια διάταξη, άρα άμεση έκθεση σε κίνδυνο πυρκαϊάς.
3) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν ότι η τροφοδοσία των δεξαμενών πετρελαίου από λήψεις ( ναύδετα) που βρίσκονται εντός της θάλασσας στον Νότιο κόλπο και η τροφοδοσία πραγματοποιείται από αγωγό που διέρχεται κάτω από τις γραμμές του Προαστιακού σιδηροδρόμου. Με όλους τους κινδύνους πυρκαϊάς και έκρηξης σε Δημόσια συγκοινωνία.
4) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η λειτουργία και άλλης συναφούς επιχείρησης ακριβώς δίπλα! Στην δε κρίση ότι αφού λειτουργεί μια συναφής επιχείρησης δεν μπορούμε να αρνηθούμε την εγκατάσταση άλλης …. Αντιτάσσουμε ότι πέραν της Συνταγματικής ισότητας υπάρχει και η αριθμητική , η οποία εκφράζει τον αριθμό 2 , όπου σημαντικότερη επιβάρυνση της περιοχής.
5) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν το «κλειστό» της θάλασσας του Νότιου Λιμένα Χαλκίδας και το ήρεμο και γαλήνιο της θάλασσας που σε ενδεχόμενο ατυχήματος από διαφυγή πετρελαίου στην θάλασσα , τούτο θα παραμείνει στον χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα μολύνοντας ακόμη και τις απέναντι ακτές του Μηχανοστασίου και Σταθμού του Ο.Σ.Ε. Χαλκίδας.
6) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η απόσταση από το υφιστάμενο λιμάνι της Χαλκίδας και η απόσταση των εγκαταστάσεων από τον δίαυλο και το βάθος της θάλασσας όπως ο νόμος προβλέπει.
7) Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν ο φόρτος ναυσιπλοΐας , λόγω των πετρελαιοφόρων πλοίων στον Νότιο λιμένα και τον Νότιο Ευβοϊκό γενικότερα.
8)Δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η γειτνίαση με κέντρο διασκέδασης (Gas) που λειτουργεί παρουσία 300 ατόμων και ιδιαίτερα νεολαίας.
Πάντα τα ανωτέρω σύμφωνα με υφιστάμενες διατάξεις του Ν 1650/86 της ΚΥΑ 69269/90και της Υ.Α/Φ52/88 ΦΕΚ550β/88 και της Υ.Α. 75308/5512/90 περί της ενημέρωσης των πολιτών.
- Πέραν των ανωτέρω δεν ελήφθησαν σοβαρά υπ όψιν σοβαρά θέματα της κοινωνίας της Χαλκίδας που έχουν καταγραφτεί στα προεκλογικά προγράμματα της Νομαρχίας Εύβοιας και των Δημοτικών Αρχών της πόλης όπως :
Α) Η μελλοντική απομάκρυνση του εμπορικού λιμένα.
Β) Η τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας και της Χαλκίδας που δεν συνάδουν με την λειτουργία αυτού του είδους των επιχειρήσεων.
Γ) Η υποβάθμιση της περιοχής
Δ) Η μη σοβαρή διάθεση θέσεων εργασίας και ύπαρξη οικονομικού οφέλους στην Τοπική κοινωνία.
Υ.Γ. Τέλος επιφυλασσόμεθα για την κατάθεση περαιτέρω προτάσεων μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και την οργάνωση των αντιδράσεων μας.





Για την Δημοτική ομάδα της Πολιτικής Κίνησης
Του Συνασπισμού Χαλκίδας
Α. Παύλοβιτς
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του
Συνασπισμού Ευβοίας