Σελίδες

30/10/08

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαλκιδα 30-10-08.

Μπροστά στο νέο ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας που αναγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΣΕ - Ξεπούλημα των σταθμών του ΟΣΕ σε ιδιώτες.
-Κάτω από ασαφείς νομικές θέσεις ότι τάχα του ανήκει η περιοχή του σταθμού Χαλκίδας γιατί την έχει αγοράσει………Δημιουργεί πραγματικά τις πιο αντιφατικές σκέψεις στους πολιτες,που γνωρίζουν σήμερα ότι ο ΟΣΕ αποτελεί μια από τις πλέον προβληματικές επιχειρήσεις της χωρας.κι όμως εμφανίζεται τάχα με την αγορά των περιοχών που διαχειρίζεται, ναχει περιουσία τη μισή Ελλάδα…

Πιστεύουμε ότι οι ιδιότυποι νομικοί χειρισμοί-Περί την κτήση των περιουσιακών στοιχείων- Μπερδεύονται σκόπιμα με την τελευταία διάσπαση του ΟΣΕ σε διάφορες ανώνυμες εταιρειες,όπως η εκποιούσα το χώρο του σταθμού ΓΑΙΟΣΕ…

Στα χρόνια του Τρικούπη και ιδιαίτερα το 1878 =Σταθμός Χαλκίδας= Το νέο Ελληνικό κράτος χορήγησε τις περιοχές διέλευσης του σιδηροδρόμου μόνο για χρήση λόγω του κοινωνικού οφέλους. Άρα πρόκειται για Δημόσια περιουσία και όχι παιχνιδάκι και χειραγωγουμενο από τα Golden Boys της κυβέρνησης και του ΟΣΕ.

Μ αυτά τα πιστεύω και θέσεις η Δημοτική κινηση του Συνασπισμού Χαλκίδας
Καλεί όλους τους πολίτες να διεκδικήσουν αγωνιστικά ,ότι τους ανήκει.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Χαλκίδας να ορθώσει το ανάστημα του σ αυτές τις διαδικασίες και θέσεις του ΟΣΕ. Να διεκδικήσει την περιοχή του σταθμού προς όφελος της πόλης και των πολιτών της. Να φέρει άμεσα το θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλιο,προσδοκωντας σοβαρά σε μια ομόφωνη αποφαση,εναντια στις προσπάθειες του ΟΣΕ που λειτουργούν για την απαξίωση της ιστορίας της πόλης και των ιστορικών της κτιρίων.

Από το γραφείο Τύπου.