Σελίδες

28/10/08

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου συναντήθηκε η Γραμματεία του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων για το Περιβάλλον του Ν. Ευβοίας με τον αντινομάρχη της ΝΑ Ευβοίας, υπεύθυνο για το περιβάλλον κο Ανδρέου.

Η συνάντηση την οποία ζήτησε η Γραμματεία του Δικτύου είχε χαρακτήρα ενημέρωσης και γνωριμίας με βασικό θέμα την έγκαιρη πρόσβαση στην πληροφόρηση και ενημέρωση του Δικτύου σε θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κος Ανδρέου δεσμεύθηκε να μας ενημερώνει για όλα τα θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μάλιστα μας διευκρίνισε ότι μπορούμε να παρακολουθούμε και τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πέρα απ'αυτές του Νομαρχιακού Συμβουλίου που είναι ανοικτές στους πολίτες.
Από την πλευρά της Γραμματείας του Δικτύου τονίσθηκε ότι οι κινήσεις πολιτών και οι σύλλογοι περιβάλλοντος που εκπροσωπεί το Δίκτυο θέλουν να έχουν την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού μαζί τους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον. Ταυτόχρονα τόνισαν ότι θα είναι ενάντια σε κάθε απόφαση που υποβαθμίζει και κακοποιεί το περιβάλλον και σε κάθε ολιγωρία ή καθυστέρηση της κεντρικής διοίκησης αλλά και της αυτοδιοίκησης κάθε βαθμού.
Η Γραμματεία κατάθεσε και γραπτά ένα υπόμνημα του Δικτύου προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με κοινοποίηση και προς τον νομάρχη Ευβοίας κο Μπουραντά για τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση.


Χαλκίδα 27-10-2008

Η Γραμματεία του Δικτύου
-- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας


Υπόψη κου Ανδρέου Δ. Αντινομάρχη ΝΑ Ευβοίας
Κοινοποίηση κου Μπουραντά Α. Νομάρχη

Χαλκίδα 22-10-2008


Κύριοι
Με την ευκαιρία της συνάντησης γνωριμίας με τον κο Ανδρέου σας καταθέτουμε ορισμένα θέματα που αφορούν την ενημέρωσή μας ως δίκτυο πολιτών και φορέων για θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν το Νομό μας.

1. Ενημέρωση για τα θέματα και τις εισηγήσεις στις συνεδριάσεις του ΝΣ Ευβοίας για όλα τα θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον, με Μελέτες Περιβαλλοντικών Όρων που καταθέτουν οι επιχειρήσεις για άδειες λειτουργίας ή για επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
2. Ενημέρωση για στοιχεία που αφορούν μελέτες ή έρευνες για το περιβάλλον που αφορούν το νομό μας.
3. Ενημέρωση για εκθέσεις που σας καταθέτουν κατά περιόδους οι μεγάλες επιχειρήσεις του Νομού και αφορούν θέματα περιβάλλοντος.
4. Ενημέρωση για τα θέματα που έρχονται στο ΝΣ από την περιφέρεια Στρερεάς Ελλάδας ή του ΥΠΕΧΩΔΕ και αφορούν γνωμοδότηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντος.

Η στάση μας απέναντι στις αποφάσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης θα είναι πάντα δημιουργική και κριτική. Θα είμαστε μαζί σας και θα στηρίζουμε κάθε απόφασή σας που θα προωθεί και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα του περιβάλλοντος στο Νομό και ασφαλώς θα αγωνιζόμαστε ενάντια στις αποφάσεις που θεωρούμε ότι βλάπτουν το περιβάλλον του Νομού.
Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε για όλα τα θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και την κακοποίησή του από τον οποιονδήποτε και θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για το καλό του τόπου μας.



Χαλκίδα 23-10-2008

Για την γραμματεία του Δικτύου

Σουφλέρης Δημήτρης
Χαϊνάς Κώστας
Χασάνδρας Νίκος