Σελίδες

10/4/08

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
10/04/2008

Συνεδρίασε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα καθήκοντα της οργάνωσης στο επόμενο τρίμηνο.
Μετά από την εισήγηση του Γ.Ακριώτη, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, έγινε εκτενής συζήτηση για την διεθνή και εσωτερική πολιτική κατάσταση και, εκτός των άλλων, εκτιμήθηκε η άνοδος του ρεύματος διαμαρτυρίας προς τις πολιτικές του δικομματισμού και η ευρεία αποδοχή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόσφατη απολύτως επιτυχημένη συγκέντρωση (σε όγκο) του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκίδα δείχνει την αλλαγή του πολιτικού τοπίου και στο νομό μας και τις προσδοκίες των πολιτών από την αριστερά. Επισημάνθηκε η ανάγκη για ανταπόκριση σε αυτές τις προσδοκίες με διαρκές μέτωπο στον δικομματισμό και διατύπωση αριστερών προτάσεων-λύσεων.
Ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν
- στην ενίσχυση των κινημάτων και της κινηματικής λογικής για τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα(ασφαλιστικό, ακρίβεια, ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.), αλλά και τα τοπικά ( οξυμμένα προβλήματα περιβάλλοντος, προβλήματα ανάπτυξης ),
- στην ενίσχυση της δουλειάς μέσα στη εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία
- στην οργάνωση της δημοτικής δουλειάς σε όλους τους δήμους του νομού
- στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταξη της ενωτικής αριστερής πολιτικής
- στην ενδυνάμωση του ΣΥΝ με εγγραφή νέων μελών και δημιουργία νέων οργανώσεων σε χώρους δουλειάς και δήμους
-στην οργάνωση και ενίσχυση ανοικτών εκδηλώσεων για το ασφαλιστικό, την υγεία, την ανάπτυξη και τον χωροταξικό σχεδιασμό
Αποφασίσθηκε, επίσης, οικονομική εξόρμηση καθώς και αξιοποίηση της ιστοσελίδας του ΣΥΝ ΕΥΒΟΙΑΣ (http://www.synchalkida.blogspot.com) για την προβολή των δραστηριοτήτων του και επικοινωνία με τους Ευβοείς πολίτες.