Σελίδες

15/4/08

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πρωτοβουλία κατοίκων για την Ποιότητα Ζωής στη Νεάπολη
Όχι στην οικοπεδοποίηση και στην αντιπαροχή του «Δημόκριτου» - Να φύγουν οι Φυλακές – Να αναπτυχθούν πράσινοι ΄πνεύμονες΄ που θα βελτιώσουν το περιβάλλον στη Χαλκίδα

Στη γειτονιά μας, που είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Χαλκίδας με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, έλλειψη πράσινου και ελεύθερων χώρων οικοδομείται το νέο Διοικητήριο που θα προσθέσει ακόμη πιο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και ρύπανση της ατμόσφαιρας. Οι παλιές υποσχέσεις των κατά καιρούς ιθυνόντων για τη μεταφορά των Φυλακών Χαλκίδας σε άλλο πρόσφορο χώρο δεν έχουν υλοποιηθεί. Παράλληλα οι εγκαταλειμμένοι χώροι της τεχνικής Σχολής του «Δημόκριτου» και του εργοστάσιου «πρώην Αφεντάκη» έχουν γίνει εστίες ρύπανσης και περίεργων νυκτερινών συναθροίσεων. Ο ελεύθερος χώρος του πρώην στρατοπέδου πεζοναυτών χρειάζεται να αξιοποιηθεί από το Δήμο Χαλκίδας προς την κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Ζητάμε από το Δήμο της Χαλκίδας να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων και να προχωρήσει αποφασιστικά για να:
Απομακρυνθούν οι Φυλακές Χαλκίδας σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη γειτονιά μας
Αναγνωριστεί η έκταση του Δημόκριτου ως δημόσιος χώρος που ανήκει και θα πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες της Χαλκίδας.
Προταθούν και επεξεργαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λύσεις αξιοποίησης με βασικό κριτήριο την δημιουργία χώρων πρασίνου και ελεύθερων χώρων για τους πολίτες της Χαλκίδας.
Τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους χώρους του «Δημόκριτου» και του «πρώην Αφεντάκη» με την παρέμβαση και ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Αποδοθεί δωρεάν στο Δήμο Χαλκίδας ο χώρος του πρώην στρατοπέδου πεζοναυτών
Προχωρήσει η υπόσχεση απαλλοτρίωσης της παραθαλάσσιας έκτασης στο Κουρέντι
Οι κάτοικοι της περιοχής
ΑΑ Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Υπογραφή

1........................................................................................

2......................................................................................

3.....................................................................................

4......................................................................................