Σελίδες

30/4/08

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 2007-2010 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Να γίνει ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς και τους κατοίκους της Χαλκίδας με κύριο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορηθήκαμε σήμερα την αναβολή της ημερίδας για την παρουσίαση του «Επιχειρησιακού Σχεδίου 2007-2010» του Δήμου Χαλκιδέων. Περιμένουμε στο ενδιάμεσο διάστημα των τριών μηνών μέχρι την οριστική του έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να διορθωθούν οι παραλείψεις και τα λάθη του παρουσιασθέντος σχεδίου και να γίνει παράλληλα ουσιαστική διαβούλευση τόσο με τους κοινωνικούς εταίρους (επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής), όσο και με τη κοινωνία των πολιτών (συλλόγους, οργανώσεις και απλούς πολίτες). Περιμένουμε επίσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων να πάρει πρωτοβουλία για την συνεννόηση και διαβούλευση για το σχετικό ζήτημα με τους όμορους δήμους της Χαλκίδας.
Επειδή η πόλη είναι οι άνθρωποί της και όχι τα κτίρια, η άσφαλτος και το τσιμέντο, απευθυνόμαστε και καλούμε όσους / ες :
· Συμμερίζονται τις γενικές αρχές « η πόλη δεν είναι για πούλημα» και «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», αμφισβητούν τον νεοφιλελευθερισμό και υπερασπίζονται την πόλη, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορική μνήμη, τις κοινωνικές υποδομές και τη συλλογική χρήση του χώρου και των κοινωφελών υπηρεσιών, απέναντι στους κερδοσκόπους.
· Απορρίπτουν τον κυνισμό των υποστηρικτών της ελεύθερης αγοράς και έχουν πρώτη προτεραιότητα την αναδιανομή των πόρων υπέρ των υποβαθμισμένων περιοχών και των αδύναμων κοινωνικά ομάδων και ατόμων
· Δυσφορούν απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα και υφίστανται διακρίσεις λόγω εθνότητας, φύλου, θρησκείας, πολιτιστικών διαφορών, ηλικίας, αναπηρίας κλπ.
· Υπηρετούν το δημόσιο χώρο και την πολιτική και θεωρούν «ουκ απράγμονα αλλ’ αχρείον» αυτόν που δεν ασχολείται με τις δημόσιες υποθέσεις – τα κοινά και αγωνίζονται για τη δημοκρατία στην πόλη, για τη συμμετοχή με ουσιαστικά δικαιώματα των πολιτών στους θεσμούς
Να συμμετάσχουν ενεργά στη νέα διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου προς μια νέα κατεύθυνση, για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή. Γραφείο τύπου