Σελίδες

10/4/08

ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΜΝΗΣ
….
Για τις αυξήσεις στα Τέλη Ύδρευσης

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες σε μια εξ’ εφόδου επίθεση στην τσέπη των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων της κοινωνίας.
Σ’ αυτό το κύμα ακρίβειας και καταλήστευσης ήρθαν να συμβάλουν και οι αυξήσεις της ύδρευσης που επιβάλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου μας.
Με το πρόσχημα της υπερκατανάλωσης μειώνει την πάγια κατανάλωση σε 20 κυβικά, γνωρίζοντας ότι μόνο τα άδεια σπίτια μπορούν να καταναλώσουν τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες τόσα λίγα κυβικά.
Ταυτόχρονα επεκτείνει την μέτρηση όλο το χρόνο και τιμωρεί ουσιαστικά τους μόνιμους κατοίκους αυτού του τόπου.
Σε αρκετά Δημοτικά Διαμερίσματα η ποιότητα του νερού είναι αμφισβητήσιμη, σε περιοχές της Λίμνης παρατηρούνται διακοπές νερού και αποδεικνύεται ότι ο στόχος δεν είναι η υγεία μας αλλά η τσέπη μας.

Ο «φιλολαϊκός» μας Δήμος ξέχασε της μεγάλες κουβέντες για μείωση των τελών, που φώναζε από τα μπαλκόνια και με τερτίπια χαρατσώνει τους καταναλωτές.
Ξέχασε να επιστρέψει τα χρήματα που πλήρωσαν οι καταναλωτές στη ΔΕΗ, όπως είχε δεσμευτεί.
Ξέχασε ότι βρίσκετε εκεί για να δώσει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η επίλυση του κυκλοφοριακού, η ποιότητα και η διαχείριση των υδάτινων πόρων και των αποβλήτων.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δηλώνει ότι είναι αντίθετος σε κάθε τέτοια αύξηση, πόσο μάλλον που δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία αλλά σε καθαρά εισπρακτικούς λόγους.
Το επιχείρημα της χρεωμένης Δημοτικής Επιχείρησης δεν ευσταθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει εκτός από έλλειψη έργων και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.