Σελίδες

1/7/09

ΟΧΙ στο νέο χαράτσι στους κατοίκους με νέα διόδια


30/06/2009
ΟΧΙ στο νέο χαράτσι στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής
Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους της Ε.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, σχετικά με την επιβολή διοδίων στους κόμβους Μαλακάσας και Αυλώνα
Να σταματήσει κάθε ενέργεια επιβολής διοδίων στους κόμβους Μαλακάσας και Αυλώνας, καθώς στους κόμβους Αγ.Στεφάνου και Βαρυμπόπης. Να καταργηθούν τα διόδια Αφιδνών και Οινοφύτων και σταδιακά όλα τα διόδια σε όλες τις εθνικές οδούς.

Σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε η «Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού» (28.6.09), κατά της επιβολής διοδίων στους κόμβους Μαλακάσας και Αυλώνος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΝ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η απόφαση επιβολής διοδίων στους κόμβους της Εθνικής Οδού (Μαλακάσας, Αυλώνας, Αγ.Στεφάνου, Βαρυμπόπης, καθώς Αφιδνών και Οινοφύτων), αποτελεί βαρύ χαράτσι για τους 100.000 κατοίκους και τους εργαζόμενους της Βόρειας Αττικής. Πρόκειται για άκρως αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο που πλήττει το λαϊκό εισόδημα και εξυπηρετεί μόνο τα κερδοσκοπικά συμφέροντα κατασκευαστικών εταιριών. Η επιβολή διοδίων υπέρ ιδιωτικών εταιριών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών που συστηματικά προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ψήφισαν και τη σύμβαση παραχώρησης των κόμβων της Εθνικής Οδού στους ιδιώτες. Η προσπάθεια εξωραϊσμού των μέτρων (ότι τάχα θα φτιαχτούν καλοί παράδρομοι και ότι θα υπάρχει κάρτα εξαίρεσης για τους κατοίκους, κά), όπως και οι αποπροσανατολιστικές δηλώσεις πολιτευτών των δύο κομμάτων που παρʼ ότι ψήφισαν τη σύμβαση παραχώρησης στη Βουλή επιχειρούν τώρα να τα «μπαλώσουν» (δεν φταίει τάχα η «πολιτική παραχώρησης» αλλά το «περιεχόμενο της σύμβασης, κά), δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στηρίζει το αίτημα των κατοίκων και τους αγώνες τους για άμεση διακοπή των εργασιών στον κόμβο Μαλακάσας και Αυλώνας. Κατάργηση των διοδίων στις Αφίδνες και Οινόφυτα. Κατασκευή όλων των παρόδων της Εθνικής Οδού και επισκευή των επικίνδυνων τμημάτων τους. Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης του εθνικού δικτύου σε ιδιώτες. Βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των οικισμών Βόρειας Αττικής. Λήψη αποτελεσματικών μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας από πυρκαγιές, πολλαπλές μορφές ρύπανσης, κά.

To Γραφείο Τύπου