Σελίδες

31/5/08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ


Χαλκίδα 30/5/2008
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δευτέρα 2/6/2008 στις 12.00
«Η ελληνική οικονομία ακολουθεί από τρίμηνο σε τρίμηνο μια πτωτική πορεία των ρυθμών ανάπτυξης, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος υφεσιακών τάσεων στα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή γνωρίζει άνοδο ο πληθωρισμός στη χώρα μας, ο οποίος αν και υποεκτιμημένος, τρέχει, εκτός των κυβερνητικών προβλέψεων, με 4,5% ενώ η πραγματική ακρίβεια σαρώνει κυριολεκτικά τις αγορές και λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα.
Η καλπάζουσα ακρίβεια στη χώρα μας δεν οφείλεται μόνο στη διεθνή άνοδο του πληθωρισμού αλλά και στην εγχώρια κερδοσκοπία και τα «καρτέλ» που ενδημούν στις ελληνικές αγορές. Αυτή η καλπάζουσα ακρίβεια εξελίσσεται σε εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που εφαρμόζονται κυβερνητικές εισοδηματικές πολιτικές σκληρής λιτότητας, ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε μια απαράδεκτη συμφωνία για τους χαμηλόμισθους.
Η σκληρή λιτότητα και η καλπάζουσα ακρίβεια αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τον άγριο χαρακτήρα των ταξικών πολιτικών που εφαρμόζονται και διασφαλίζουν αύξηση των κερδών της τάξης του 40% για τις εισηγμένες επιχειρήσεις και 70% κατά μέσο όρο για τις τράπεζες»