Σελίδες

28/4/10

Eπιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα για ενωτική συγκέντρωση την Πρωτομαγιά


Eπιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα σε προεδρεία
ΓΣΕΕ,
ΑΔΕΔΥ,
Πρωτοβάθμια Σωματεία
ΚΚΕ,
Οικολόγους-Πράσινους,
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για ενωτική συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

27/04/2010 14:12

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας απέστειλε σήμερα στα Προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, στο Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στο Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΚΚΕ,στη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων και στη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιστολή με την οποία καλεί σε ενωτική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς
Προεδρείο ΓΣΕΕ
Προεδρείο ΑΔΕΔΥ
Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Γραμματεία Οικολόγων Πράσινων
Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Με την προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό που συγκρότησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση.
Η επίθεση αυτή, θέτει σε αμφισβήτηση κάθε κατακτημένο δικαίωμα, που προστατεύει την εργασία, την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος.
Βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι η σημερινή κυβέρνηση που χωρίς καμία νομιμοποίηση, και έχοντας υφαρπάξει με εντελώς διαφορετικές προεκλογικές δεσμεύσεις την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, προσφέρει τα δικαιώματά τους, ως αντάλλαγμα για την εύνοια των νεοφιλελεύθερων κερδοσκοπικών αγορών. Υπεύθυνες είναι εξ ίσου οι δυνάμεις του δικομματισμού, που με μοναδικό κριτήριο την διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, λεηλάτησαν τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο πλούτο.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανακοπεί η επίθεση αυτή: Η μαζική και δυναμική εκδήλωση ενός κινήματος κοινωνικής αντίστασης. Απέναντι σε ένα ογκώδες κίνημα αντίστασης, αποφασισμένο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή, καμία κυβέρνηση και κανένας υπερεθνικός οργανισμός δεν μπορεί να επιβάλλει την πολιτική του.
Αντίθετα, ένα κίνημα κατακερματισμένο, εγκλωβισμένο σε εσωτερικές διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς, είναι αναντίστοιχο με τις σημερινές απαιτήσεις. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις όποιες διαφωνίες, την όποια κριτική ασκεί ο ένας στον άλλον, τις ευθύνες που υπάρχουν, θεωρούμε ότι αυτές τις ώρες, η εξάντληση κάθε δυνατότητας για κοινή δράση, μπορεί να απεγκλωβίσει τις μεγάλες μάζες των εργαζομένων από την ηττοπάθεια, και την παραίτηση, και να δημιουργήσει νέους συσχετισμούς δύναμης απέναντι στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Μια πρώτη δυνατότητα που μας δίνεται, είναι η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Σε αυτή την ιστορική για τον τόπο συγκυρία, η φετινή Πρωτομαγιά, οφείλει να υπερβεί ένα άθροισμα οργανώσεων, και συνδικάτων και χώρων συγκέντρωσης. Πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.
Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί στον μεγαλύτερο βαθμό, αν τα συνδικάτα, τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις που αντιμάχονται σήμερα την κυβερνητική πολιτική, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές και την κριτική που ασκούν ο ένας στον άλλον, καλέσουν σε μία ενωτική συγκέντρωση. Μια τέτοια ενωτική πρωτοβουλία, θα δημιουργήσει την δυναμική που χρειάζεται σήμερα, για να μετατραπεί η αγωνία των εργαζομένων σε αποφασιστικότητα, που θα εκδηλωθεί με μαζική παρουσία στις κινητοποιήσεις.
Η εμπειρία προηγούμενων ετών μπορεί να μας κάνει σοφότερους και πολύ πιο αποτελεσματικούς. Και το παραμικρό βήμα ενότητας, χωρίς να υπονομεύει την αυτονομία κανενός, μπορεί σήμερα να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και να δώσει στον λαό και τους εργαζόμενους την δύναμη που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Μπορούμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η αναζήτηση ενός κοινού βηματισμού μπορεί να δυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να οδηγήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα πιο κοντά στη νίκη.»

ΑΘΗΝΑ 27 – 4 - 2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ