Σελίδες

27/4/10

ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνήθως οι συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ξεκινούν με τα ρήματα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ή ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ, αυτή όμως η ανακοίνωση ξεκινά με τα ρήματα ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ.
Γιατί απολύθηκε από την διοίκηση των ναυπηγείων Χαλκίδας συμφερόντων οικογένειας Ηλία ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Νίκος Μπουζίκας.
Γιατί απολύθηκε μια μέρα μετά την λήξη της συνδικαλιστικής του ασυλίας.
Γιατί απολύθηκε τρεις μέρες πριν κλείσει δεκαετία.
Γιατί απολύθηκε επειδή αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των συναδέλφων του στην δουλειά την ασφάλιση και τις συνθήκες εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου δεν μπήκε στον κόπο ούτε μια ανακοίνωση να βγάλει για το συμβάν. Επέλεξε την εύγλωττη σιωπή. Την συνενοχή.
Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που επιχειρείτε από τα διεθνή κέντρα εξουσίας του παγκοσμιοποιημένου, νεοφιλελεύθερου, οικονομικού μοντέλου η ισοπέδωση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων το σωματείο ενός εργασιακού χώρου που απασχολούνται τριακόσιοι Έλληνες και ξένοι εργάτες σιωπά στις απολύσεις.
Τι να σκεφτούμε εμείς;
Τι θα σκεφτόσασταν εσείς στην θέση μας κύριοι «συνάδελφοι» που έχετε την ευθύνη της διοίκησης του σωματείου;
Σκεφτόμαστε λοιπόν ότι με τέτοιους συνδικαλιστές οι εργαζόμενοι δεν έχουν ελπίδα.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας να παλέψει για την επαναπρόσληψη του Μπουζίκα.
Καλούμε την επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει αποτρεπτικά στην παράνομη απόλυση – συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς της Χαλκίδας να καταδικάσουν τις αυθαίρετες και ασύδοτες συμπεριφορές των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους.
Καλούμε την κοινωνία να αμυνθεί.