Σελίδες

12/3/10

Πρόταση για το ακίνητο της ΔΑΡΙΓΚ

Δημοτική Ομάδα της Π.Κ. Χαλκίδας του ΣΥΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρός υπενθύμιση των πολιτών της Χαλκίδας και σε σχεση με τον πλειστηριασμό του ακινήτου της ΔΑΡΙΓΚ επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας που διατυπώσαμε απο 6/11/2008 επειδή πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι ο εισηγητής του Ε’ τμήματος του ΣΤΕ που έχει οδηγηθεί η υπόθεση κρίνει αρνητικά για την πόλη το θέμα αποδεχόμενος την χρήση γης σε πολεοδομικό κέντρο δηλ. Σύμφωνα με τα συμφέροντα του ιδιώτη.
Τότε και μόνο τότε στην αρνητική για την πόλη μας εξέλιξη του θέματος προτείνουμε : Τρεις φορείς ( Νομαρχία , Υπουργείο πολιτισμού και Δήμος) να προβούν σε αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιοχής αφού προηγουμένως έχουν διασφαλίσει την μείωση του Σ.Δ. σε 0,4 ούτως ‘ώστε το τίμημα της απαλλοτρίωσης να μειωθεί σημαντικά.
Με την καταβολή του τιμήματος αυτής της απαλλοτρίωσης από τους τρεις παραπάνω φορείς θα μπορέσουν αφ’ ενός οι πρώην εργαζόμενοι της ΔΑΡΙΓΚ να λάβουν δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους , αφετέρου η πόλη θα μπορέσει να διατηρήσει έναν πνεύμονα αναπνοής της τάξης των 55 στρεμμάτων σε μία περιοχή που ασφυκτιά.