Σελίδες

24/11/09

Δηλώσεις Αλ.Τσίπρα


24/11/2009
Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε:
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα πνιγεί μέσα στις δικές της παλινωδίες. Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο περιβάλλον, άλλα λέει, άλλα κάνει. Σε λίγο καιρό τα πεπραγμένα της θα μοιάζουν περισσότερο στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. παρά σε αυτό του ΠΑΣΟΚ.
- Ισχύει η πρόταση που κάνατε στον κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή debate για το ασφαλιστικό;
Ισχύει στο ακέραιο. Άλλο που δεν θα ήθελε η κυβέρνηση, ο διάλογος που διεξάγεται να διεξάγεται για το αν πρέπει να γίνει ή όχι διάλογος.
Η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφύγει είναι να δώσει με ευθύτητα και με καθαρό τρόπο τις θέσεις και τις προθέσεις της για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Αυτές που απέκρυψε από τους πολίτες πενήντα μέρες πριν, όταν όλοι προσέρχονταν στην κάλπη.
Δεν θα δώσουμε αυτή την χαρά στην κυβέρνηση να δημιουργούμε φασαρία για το αν θα κουβεντιάσουμε ή όχι. Την καλούμε να δώσει δημόσια τις θέσεις της.
Η Αριστερά απαντά με προτάσεις και οι εργαζόμενοι πολύ σύντομα θα απαντήσουν με κοινωνικές αντιστάσεις και κινητοποιήσεις.
- Για τις προτάσεις του κ. Μίχαλου για το ασφαλιστικό
Είναι φανερό ότι ό στόχος των οικονομικών λόμπυ στη χώρα μας αλλά και των ευρωπαϊκών λόμπυ που πιέζουν για αλλαγές, είναι αλλαγές που θα είναι στην κατεύθυνση της διάλυσης του ασφαλιστικού.
Τα τρία ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι:
- Αν θα αυξηθούν ή όχι τα όρια ηλικίας.
- Αν θα αυξηθούν ή όχι οι εισφορές, και
- Αν η πολιτεία θα καλύψει τα μεγάλα κενά και τις μαύρες τρύπες στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν δημιουργηθεί από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έπαιξαν τα αποθεματικά είτε στο τζόγο του χρηματιστηρίου είτε στον τζόγο των δομημένων ομολόγων.
To Γραφείο Τύπου