Σελίδες

17/9/09

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2009

Χαλκίδα 17/9/2009

Στα πλαίσια της σωστής διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων και λαμβάνοντας υπ όψιν την ανάγκη της διάδοσης των ιδεών και προγραμμάτων του κάθε πολιτικού φορέα ώστε να κρίνει και να αποφασίσει ο πολίτης αλλά και του σεβασμού της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης μας σαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην διακομματική επιτροπή που κάλεσε ο Δήμος της Χαλκίδας .


Α) Να μπουν από 6 ξύλινα ταμπλώ (σε διαστάσεις όπως αυτά για τις Ευρωεκλογές) που στο κάθε ταμπλώ θα είναι γραμμένο στην κορυφή του οι επωνυμία του κάθε κόμματος (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ένα χωρίς όνομα) στα 10 κεντρικά σημεία του Δήμου της Χαλκίδας και συγκεκριμένα
1) Αβάντων (πίσω από ιερό Αγ. Νικολάου)
2) παλιά γέφυρα (απέναντι από πιάτσα ταξί)
3) Ελ Βενιζέλου (ΠΙΚΠΑ)
4) ΚΤΕΛ (είσοδος)
5) Νεάπολη (Εθνική τράπεζα, πεζόδρομος)
6) Κάνηθος (πλατεία ,μπροστά στα ΚΕΠ)
7) Εργατικές κατοικίες (στην πλατεία)
8) Βούρκος (απέναντι από τα ΤΕΕ)
9) Δοκός (στην πλατεία)
10) Κεντρική πλατεία αγοράς Χαλκίδας ( πεζόδρομος Κριεζώτου & Νεοφύτου)

2) Την προηγούμενη μέρα της κεντρικής ομιλίας κάθε κόμματος θα μπορεί το κόμμα να κάνει αφισοκόλληση (χωρίς να ρυπαίνει ανεπανόρθωτα ) που αμέσως μετά την συγκέντρωση οι αφίσες θα ξηλώνονται.

3) Την ημέρα των εκλογών 4/10/09 θα υπάρχει συνεργείο από τον Δήμο που θα ελέγξει από νωρίς το πρωί όλα τα εκλογικά κέντρα και όπου διαπιστώσει
Αφισοκολλήσεις (εκτός των ταμπλώ) θα τις ξηλώνει.
4) Να μην επιτραπεί η ανάρτηση πανώ (οτιδήποτε τύπου πουθενά στην πόλη) εκτός από τις προσόψεις των εκλογικών κέντρων των κομμάτων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν την επίβλεψη και εφαρμογή των τελικών αποφάσεων της διακομματικής επιτροπής.



Παύλοβιτς Αλέξανδρος Ρουμελιωτάκης Θοδωρής


Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε (και εγγράφως) προς την διακομματική επιτροπή που συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων και των πολιτικών κομμάτων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ που πραγματοποιήθηκε στις 17/9/09.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν ότι υπάρχουν 35 μεταλλικά ταμπλώ που είναι αναρτημένα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ και 16 ξύλινα που μπορούν να μοιραστούν στα κόμματα.
Μετά από συζήτηση και κατάθεση διαφόρων προτάσεων αποφασίστηκε να συγκληθεί πάλι αύριο 18/9/09 η διακομματική επιτροπή .

Προς διευκρίνιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τονιστούν τα εξής :- Ότι αυτός ο τρόπος (αφισοκόλληση) προβολής θέσεων και ιδεών είναι ίσως ο μόνος που προσφέρεται για τα μικρότερα (οικονομικά) κόμματα και πρέπει να γίνεται ισότιμα και όχι εις βάρος του περιβάλλοντος.
- Προτάθηκαν 6 ταμπλώ για τα 5 κόμματα που εκπροσωπούνται στην βουλή και 1 για τα υπόλοιπα που τυχόν θα θέλουν να προβληθούν.
- Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα πρέπει στο κάθε ταμπλώ να είναι διακριτό το όνομα του κόμματος που θα κολλάει , προς αποφυγή παρεξηγήσεων και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο με τα υφιστάμενα μεταλλικά
ταμπλώ - για λόγους ισότιμης προβολής- καθώς επίσης ότι στα μεταλλικά ταμπλώ κολλιούνται αφίσες διάφορων εκδηλώσεων .