Σελίδες

22/5/09




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΧΑΛΚΙΔΑ 22 ΜΑΗ 2009

Σ ε συνέντευξη τύπου που δόθηκε προς τα ΜΜΕ της Εύβοιας από τον Γραμματέα της Ν. Επιτροπής Εύβοιας του Συνασπισμού Βαγγέλη Αυλωνίτη και από το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Βαγγέλη Αποστόλου μεταξύ άλλων τονίστηκαν τα εξής :
Η παγκόσμια οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε με ένταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης που υπηρετούν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Ε.Ε. και διέπεται από το νεοφιλελεύθερο δόγμα «τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον » .
Η υπηρέτηση αυτών των πολιτικών –που στην χώρα μας εκφράστηκε κύρια από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ - οδήγησαν στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επέφεραν περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου , επιδείνωσαν τις συνθήκες ζωής και εργασίας των εργαζομένων και μείωσαν δραματικά το εισόδημα τους.
Σε αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται και στην χώρα μας πρέπει και οι ¨Ελληνες πολίτες να αντιδράσουν συμμετέχοντας στις εκλογές και ψηφίζοντας εκείνες τις δυνάμεις που αντιστέκονται και προτείνουν λύσεις διεξόδου από την κρίση. Κρίση που οφείλουν ασφαλώς να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή οι οικονομικά ισχυροί και όχι αυτοί που την υφίσταται δηλαδή οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Η επιλογή του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την απάντηση της Αριστεράς στη κρίση και στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Η δική μας θέση είναι αριστερή αντιπολίτευση στην μεγάλη συμμαχία συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών που δημιούργησαν την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού . Αυτό σημαίνει αντίσταση σε όλα τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου , αντίσταση στους εξοπλισμούς και στις στρατιωτικές επεμβάσεις , υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών, των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων , αγώνες για την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Σημαίνει επίσης ανάδειξη των δυνατοτήτων για ειρηνική συμβίωση , για την δημοκρατική οργάνωση των κοινωνιών , την κοινωνικά και οικολογικά προσαρμοσμένη ανάπτυξη .
Επιπλέον κάθε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια φωνή των κοινωνικών κινημάτων στην ευρωβουλή. Η παρουσία μέχρι σήμερα του ΣΥΝ στην ευρωβουλή εγγυάται την υπεράσπιση των παραπάνω.
Σε τοπικό επίπεδο τονίστηκε το πλούσιο έργο των Ευρωβουλευτών του ΣΥΝ για το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα των 17 παρεμβάσεων που έγιναν κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας , σε σχέση με τις μόλις 10 παρεμβάσεις συνολικά που έγιναν από ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα.
Ακόμα η πλούσια δράση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της περιοχής η ενεργός συμμετοχή τους σε δράσεις μέσα από κινήσεις πολιτών σε οικολογικά και κοινωνικά ζητήματα όπως ενάντια στην δημιουργία ρυπογόνων λιθανθρακικών μονάδων σε Αλιβέρι και Μαντούδι, ενάντια στην καύση του RDF από την ΑΓΕΤ, υπέρ της δημιουργίας εναλλακτικών αντιρυπογόνων πηγών ενέργειας, κατά της μόλυνσης της περιοχής του Πισσώνα του Ασωπού και του Ευβοϊκού , της ανάδειξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ( αρχαία Ακρόπολη Αυλίδας, Αρέθουσα, κτίριο Γεωργιάδη, κτίριο σταθμού ΟΣΕ κλπ) αντιστεκόμενοι σε μεγάλα και μικρά συμφέροντα, ακόμη δράσεις σε κοινωνικά, εργασιακά, εκπαιδευτικά ζητήματα με στήριξη κινητοποιήσεων όπου τα μέλη του πρωτοστάτησαν.
Αναφέρθηκε επίσης το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών των στελεχών του ΣΥΡΊΖΑ καθώς και των κεντρικών συγκεντρώσεων για την Εύβοια που είναι το κάτωθι :
Σαββάτο 23/5/09 πρωί λαϊκή Νεάπολης ,απόγευμα Αρτάκη , Στενή
Κυριακή 24/5/09 πρωί λαϊκή Βασιλικού ,Ερέτρια, απόγ. Κύμη
Δευτέρα 25/5/09 πρωί Αυλίδα, απόγ. Λάμψακος ,Φύλλα, Αφράτι.
Τρίτη 26/5/09 Καστέλλα, Δροσιά , Ανθηδώνα
Τετάρτη 27/5/09 Αλιβέρι κεντρική εκδήλωση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τσούκαλη Νίκου , Ψαχνά, Πολιτικά, Ατταλη, Τριάδα, Μακρυκάπα.
Σαββάτο 30/5/09 Αιδηψός κεντρική εκδήλωση .
Κυριακή 31/5/09 Χαλκίδα επίσκεψη προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα Αλέξη.
Τετάρτη 3/6/09 Στύρα, Μαρμάρι, Κάρυστος
Πέμπτη 4/6/09 Μαντούδι, Λίμνη,
Παρασκευή 5/6/09 παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή του Ασωπού στα Οινόφυτα.
Τέλος στην συνέντευξη Τύπου καταγγέλθηκε η στάση της λιμενικής επιτροπής Χαλκίδας που της έχει ζητηθεί από 28/4/09 με έγγραφη αίτηση από τον ΣΥΝ Χαλκίδας για την παραχώρηση χώρου στην παραλία της Χαλκίδας –μόλις 10 τ.μ. στην θέση των αγαλμάτων Εθνικής αντίστασης – για να χρησιμοποιηθεί σαν εκλογικό κέντρο από τις 25/5/09 εώς τις 6/6/09 και αυτή (η διορισμένη επιτροπή) το αρνήθηκε χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο μόλις σήμερα και προφορικά.

Το γραφείο Τύπου