Σελίδες

24/6/08

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΑΛ. ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

24/06/2008
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος είχε σήμερα συνάντηση στη Βουλή με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ίδρυση Εφετείου στη Χαλκίδα.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις.
Αλέκος Αλαβάνος: «Είχαμε μια συνάντηση με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου της Χαλκίδας. Θεωρούμε απαράδεκτο να παγώνει στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση την ίδρυση του νέου Εφετείου στη Χαλκίδα όταν Δικαστές,
Εισαγγελείς, Εφέτες στην ίδια την Αθήνα είναι υπέρ της δημιουργίας του και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να συμπαρασύρεται από την αβουλία που έχει η Κυβέρνηση και την πελατειακή λογική που ακολουθεί στα Εφετεία της Κρήτης. Με αυτή την έννοια ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρόκειται να προχωρήσει σε έντονα διαβήματα μέσα στη Βουλή, στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, προκειμένου να γίνει το γρηγορότερο δυνατό το Εφετείο στη Χαλκίδα».
κ. Γκάνης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο που είχε την καλοσύνη, στο φόρτο εργασίας τον οποίο έχει, να ανταποκριθεί στο αίτημά μας και να μας καλέσει σήμερα, το Προεδρείο, εμένα και τους συναδέλφους μου του Διοικητικού Συμβουλίου να συναντηθούμε, προκειμένου να του εκθέσουμε ένα θέμα αρκετά σοβαρό για ολόκληρο τον Ευβοϊκό λαό, που είναι η ίδρυση Εφετείου στην πόλη μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Πρόεδρο ο οποίος έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα και δέχτηκε ότι το αίτημα μας είναι και δίκαιο και ώριμο και η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό».
To Γραφείο Τύπου