Σελίδες

9/6/08

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαλκίδα 9/6/08
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ αργά η πρωτοβουλία του Συνασπισμού της Αριστεράς στη παραλία της Χαλκίδας για την ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Εύβοιας.
Υπήρξε φωτογραφικό υλικό με όλα τα σύγχρονα προβλήματα της Εύβοιας και τις κινητοποιήσεις για τον λιθάνθρακα ,το RDF, το εξασθενές χρώμιο, την ΛΑΡΚΟ, τήν μόλυνση της ευρύτερης περιοχής του Πισσώνα κλπ.
Επίσης προβλήθηκαν βίντεο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τοπικά και ευρύτερα, για τις κλιματικές αλλαγές, για τις πυρκαγιές ,για την ανακύκλωση.την έλλειψη και την ποιότητα του νερού κλπ.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκίδας έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για αυτή την πρωτοβουλία και πολλοί από αυτούς εξεδήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν σε οικολογικές πρωτοβουλίες. Θεωρούμε χρέος μας την δραστηριοποίηση των μελών μας αλλά και την συνεχή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κόσμου στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η ποιότητα ζωής αλλά και η σωτηρία του πλανήτη πρέπει να είναι προσπάθεια συνεχής και συλλογική απέναντι στα συμφέροντα που μόνο γνώμονα έχουν το κέρδος.


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ