Σελίδες

10/6/08

Ποιός κοροϊδεύει..ποιόν για το Αλιβέρι


Δικομματική "συμφωνία" για τη λιθανθρακική μονάδα στο Αλιβέρι
09/06/2008,

Η Τοπική Επιτροπή Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της, για την επίσκεψη του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου και τις δηλώσεις του, στο Αλιβέρι, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Το Δ.Σ της Δ.Ε.Η και ο πρόεδρος κ. Π Αθανασόπουλος, διάλεξε το Αλιβέρι την παγκόσμια ημέρα προστασίας του Περιβάλλοντος (05/06/08), για να εκθέσει την περιβαλλοντοκτόνα πολιτική του και προκλητικά ανακοίνωσε στους «παράγοντες» του Νομού την απόφαση της Δ.Ε.Η. για την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας 800 mw στην περιοχή «Στάχτες Μηλακίου».
Προκλητικά αγνόησε τους συλλόγους της περιοχής που αγωνίζονται για καλύτερο περιβάλλον και αντιτίθενται στη χρήση του λιθάνθρακα, του πιο βρώμικου ορυκτού καυσίμου.
Στην προσπάθεια μας να ενημερωθούμε για τα σχέδια τους, μας απάντησαν πως δεν είμαστε καλεσμένοι. Καλεσμένοι είναι οι «θεσμοθετημένοι φορείς». Σαν τέτοιους είδαμε τη Δήμαρχο Ταμυνέων, τον υπεύθυνο Αντινομάρχη Περιβάλλοντος της Νομαρχίας κ. Αντρέου, το Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλο, τους δυο Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Κεδίκογλου και Μαρκόπουλο, και τον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Πιπεριά. Σε ερώτηση μας ως τι καλέστηκε ο τελευταίος, η απάντηση ήταν ως πρώην συνάδελφος και πρώην βουλευτής.
Οι «καλεσμένοι» ενημερώθηκαν και τοποθετήθηκαν και στη συνέχεια για πέντε λεπτά ενημερώθηκε το σωματείο των εργαζόμενων, ενώ οι πολίτες -οι άμεσα ενδιαφερόμενοι- έμειναν απ' έξω, στο σκοτάδι. Απ' ότι μάθαμε, με εξαίρεση τον κ. Μαρκόπουλο που αναφέρθηκε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και αρνήθηκε γι΄αυτό το λόγο τη χρήση λιθάνθρακα, κανείς άλλος δεν μετέφερε την εναντίωση της Τοπικής Κοινωνίας, ενώ αντίθετα ο κ. Πιπεριάς μαζί με τον κ. Κεδίκογλου υπερθεμάτισε και χαιρέτησε την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας.
Επιβεβαιώθηκε έτσι περίτρανα για άλλη μια φορά πως τελικά οι δυνάμεις του δικομματισμού μας «δουλεύουν». Και αν αυτό για την κυβερνώσα πλευρά είναι «κατανοητό» τι τρέχει τελικά με το ΠΑΣΟΚ; Τελικά μέρος του στην Εύβοια συμφωνεί με τη χρήση λιθάνθρακα, κόντρα στην επίσημη πολιτική του κόμματος του, και πάει χέρι-χέρι με τον Αθανασόπουλο και τη Ν.Δ..
Η «φιέστα» είχε στηθεί και η επιλογή των καλεσμένων έγινε με βάση το ποιοι συμφωνούν με τις περιβαλλοντοκτόνες επιλογές της Δ.Ε.Η., και ποιοι μπορούν να «ψηθούν» σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι διαφωνούντες πολίτες και σύλλογοι «έφαγαν πόρτα».
Οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της περιοχής που χωρίς κανένα άμεσο όφελος ατομικό για τα μέλη τους πραγματικά αγωνίζονται για καλύτερη ζωή στον τόπο μας, και δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση της ΔΕΗ, αναπτύσσουν σθεναρά κίνημα στην περιοχή που θα ανατρέψει τα περιβαλλοκτόνα σχέδια τους...
Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τοπ. επ. Αλιβερίου, μαζί με τους συλλόγους και τους πολίτες θα συμβάλλει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση.
Δε θα δεχτούμε το "μαύρο χάρο" του λιθάνθρακα, που θα ερημώσει την περιοχή μας...".