Σελίδες

10/11/11

Οχι στο χαράτσι ακινήτων είπε και ο Δήμος Χαλκιδας .Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαλκίδα 10 Νοέμβρη 2011

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκίδας σχετικά με την στήριξη των πολιτών που δεν μπορούν η δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα με τον εκβιαστικό τρόπο της διακοπής ρεύματος .

Οι πολίτες της Χαλκίδας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση των κυβερνήσεων των μνημονίων ενάντια στα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, και ενώ ήδη έχουν πληρώσει πολύ βαριά το κόστος της κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα ληστρική φοροεπιδρομή, δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας. Ήδη οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν και το νέο χαράτσι για τα σπίτια (επονομαζόμενο ως Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η νέα συγκυβέρνηση των μνημονίων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και πρόθυμοι)-όπως και η προηγούμενη, των τραπεζιτών και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων σπρώχνει αδίστακτα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οδηγεί χιλιάδες μικροβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και πολλούς νέους στην ξενιτιά. Την ίδια στιγμή, ανερυθρίαστα, υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν το χαράτσι για την κατοικία, επισείοντας το μπαμπούλα της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή αρνούνται να το πληρώσουν, βάζοντας σε εφαρμογή τον αντισυνταγματικό νόμο Ν.4021/2011, που αντίκειται ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Μεταβάλλουν έτσι ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, σε εργαλείο για έναν ξεδιάντροπο εκβιασμό, απέναντι όχι μόνο σε όσους αρνούνται ή δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά και στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, άπορους κ.α).

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των ευθυνών μας σαν Αριστερά απέναντι στους πολίτες, καθώς και την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία που βιώνει η πλειοψηφία του λαού μας, έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να σταθούμε δίπλα τους. Σε έναν αγώνα που ξεκινά από την αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, μέχρι και την ανατροπή των κυβερνήσεων που στηρίζουν και εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές Γι' αυτό και στηρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του Δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Καλούμε επίσης τον Δήμο Χαλκίδας να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Ιλίου.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ