Σελίδες

25/11/11

Ο Αλέξης Τσίπρας ερχεται στην Χαλκίδα για να μιλήσει στον λαό της Χαλκίδας για να αναδείξει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις.

Γράμμα στους συμπολίτες μου.

Φίλες και φίλοι

Στις 7 Δεκέμβρη έρχεται στην πόλη μας για πολιτική ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Αυτή δεν είναι μια είδηση ή μάλλον μια πολιτική πράξη που αφορά τους αριστερούς.

Όχι αγαπητοί μου, δεν έρχεται στην Χαλκίδα ο Αλέξης Τσίπρας για να μιλήσει στους φίλους ή στους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Όποιος το πιστεύει αυτό κάνει λάθος.

Γιατί απλούστατα ο λόγος του έχει ξεπεράσει τα όρια της κομματικής απεύθυνσης.

Έρχεται να μιλήσει στον λαό της Χαλκίδας και η πόλη έχει νομίζω χρέος να υποδεχτεί όπως αρμόζει την φωνή που εκφράζει τις αγωνίες, τις ανάγκες που αναδεικνύει τα προβλήματα που προτείνει λύσεις, που στέκεται δίπλα στον άνεργο, τον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον αγρότη, τον συνταξιούχο, τον νέο και την νέα.

Που στηρίζει με συνέπεια και δύναμη ψυχής τον λαό μας που συνθλίβεται από την επέλαση των τοκογλύφων χρηματοκρατών και των πολιτικών εντολοδόχων τους της τρικομματικής κυβέρνησης.

Χωρίς ταλαντεύσεις , χωρίς αμφισημίες χωρίς πολιτικάντικα τερτίπια και φρούδες υποσχέσεις.

Βιώνουμε με τραγικό τρόπο τις παθογένειες του καπιταλιστικού συστήματος, την κυριαρχία των αγορών, την νέα βαρβαρη κατοχή των λαών από τα στυγνά συμφέροντα μιας χούφτας επικυρίαρχων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πλέον ότι η κρίση δεν αφορά μόνον τους <<τεμπέληδες>>, ηλιολάτρες Έλληνες.

Ο ένας μετά τον άλλον οι λαοί οδηγούνται στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Χάνουν την εθνική τους ανεξαρτησία, εξευτελίζεται κάθε έννοια εθνικού δικαίου, καταστρατηγούνται τα συνταγματικά δικαιώματα.

Έχουμε όλοι δύο επιλογές.

Η μια να μείνουμε στους καναπέδες και με παρακλήσεις και δεισιδαιμονίες να διεκδικούμε μια καλύτερη τύχη και η άλλη να γυρίσουμε την ρόδα, να βγάλουμε το κάρο από την λάσπη να ανατρέψουμε το πολιτικοοικονομικό σύστημα υπέρ των ανθρώπων και σε βάρος των κερδών.

Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες,

Να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που μας οδηγούν στην ανεργία, που κλείνουν τα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες που κόβουν στην μέση τουλάχιστον τον μισθό και την σύνταξη που διαλύουν την υγεία , την παιδεία, την αυτοδιοίκηση, αυτούς που κάθε τρεις και λίγο μας σαπίζουν στο ξύλο στις διαδηλώσεις ή μας χώνουν στο μπαλαούρο όταν επιχειρούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ζωή των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Όπως έκαναν σήμερα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον Νίκο τον Φωτόπουλο.

Απευθύνομαι στην αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του καθενός, με ένα ερώτημα. Πως ανεχόμαστε να μας φέρονται με αυτόν τον ευτελή τρόπο;

Εμείς είμαστε οι εντολείς.

Εμείς είμαστε η δύναμη.

Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας έστω και τόσο αργά.

Να δώσουμε δύναμη σε αυτούς που μας στηρίζουν.

Να διώξουμε τους υπαλλήλους της Τρόικας.


Να υποδεχτούμε τον Τσίπρα όχι σαν πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά σαν έναν από τους ηγέτες μιας νέας δύναμης αντίστασης και ανατροπής, μιας δύναμης εξουσίας που θα έχει στο μανιφέστο της τους όρους που ο λαός επιβάλλει.

Το δικαίωμα στην δουλειά, την υγεία , την μόρφωση, τον πολιτισμό για όλους.

Την συμμετοχή στις αποφάσεις.

Την λειτουργία της δημοκρατίας επιτέλους.



Δημήτρης Γεωργακόπουλος