Σελίδες

19/9/11

ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ και άρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

19/09/2011

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις πολιτικές εξελίξεις, τα νέα μέτρα και τις κοινωνικές αντιστάσεις

Η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου αποδεικνύεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Πανικόβλητη και παραδομένη, αντί να παραδεχθεί την πλήρη αποτυχία του μνημονίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ώστε ο λαός να επιλέξει το μέλλον του, απειλεί και εκβιάζει χυδαία την ελληνική κοινωνία.

Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν.

Αυτά τα χαράτσια δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθούν.

Το μνημόνιο και τα νέα μέτρα καθώς και η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά, αφήνουν ανέγγιχτους τους γνωστούς αγνώστους που εφαρμόζουν το δεν πληρώνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την εγχώρια διαπλοκή.

Ως εδώ, λοιπόν.

Καλούμε,

Όλες τις πολιτικές δυνάμεις που από προοδευτική σκοπιά αμφισβητούν το μνημόνιο να κάνουν το πρώτο σημαντικό και απαραίτητο βήμα στην αναγκαία πλέον σύγκλιση για να μην πληρωθεί αυτό το απερίγραπτο χαράτσι, για να μην περάσει η νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν.

Να κάνουμε το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να φύγει αυτή η απερίγραπτη κυβέρνηση, ανοίγοντας δρόμο για θετικές εξελίξεις, να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, να δημιουργηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα απεμπλέξει την Ελλάδα από το μνημόνιο και θα γλιτώσει το λαό μας απ΄ αυτή τη λαίλαπα.

Καλούμε επίσης τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους νομικούς, όλο τον ελληνικό λαό να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας για τον κόσμο που λέει ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ και άρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

To Γραφείο Τύπου