Σελίδες

12/9/11

Η φτώχεια και η διάλυση της οποιασδήποτε κοινωνικής προστασίας και υποδομής θα είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά της ζωής μας τις επόμενες δεκαετίες

1/09/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Βενιζέλου και την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ενώ ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανήγγειλε τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών, μέσω του ισοπεδωτικού φόρου για τα ακίνητα, ανέθεσε στον πρωθυπουργό να παρουσιάσει το περιτύλιγμα της αντικοινωνικής και χρεοκοπημένης πολιτικής του. Είναι πρωτοφανές να μιλάει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και την επομένη να εξαγγέλλονται νέα μέτρα.

Η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού πως η ανεργία θα είναι ο μόνιμος σύντροφος κάθε σπιτικού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε ο ίδιος και η πολιτική του μνημονίου.

Η φτώχεια και η διάλυση της οποιασδήποτε κοινωνικής προστασίας και υποδομής θα είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά της ζωής μας τις επόμενες δεκαετίες αν δεν ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση .

Η μνημονιακή οικονομική πολιτική της διάλυσης των πάντων, από πλευρά της κυβέρνησης, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια και την αντοχή του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας.

Η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και αποτελεί μονόδρομο η ανατροπή της ίδιας και της πολιτικής της. Η απάντηση και η ελπίδα βρίσκεται στη διαμόρφωση ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας .

To Γραφείο Τύπου