Σελίδες

5/7/11

Κοινή δήλωση ευρωβουλευτών των ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τρεμόπουλου και Ν. Χουντή

05/07/2011

Με αφορμή την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων που συμμετέχουν στην αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας, οι ευρωβουλευτές Ν. Χουντής και Μ. Τρεμόπουλος, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

" Η απαγόρευση του απόπλου των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας αποτελεί άλλο ένα περιστατικό κατάφωρης καταπάτησης κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας. Αυτή τη φορά, εκτός από το κράτος του Ισραήλ, συνένοχη είναι και η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία, με αυθαίρετο τρόπο, όχι μόνο απαγόρευσε τον απόπλου του ειρηνικού στολίσκου που θα μετέφερε ανθρωπιστικό υλικό στον αποκλεισμένο λαό της Γάζας, αλλά προχώρησε και στη σύλληψη ακτιβιστών.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τη στάση της. Είναι απαράδεκτη αυτή η απόλυτη ευθυγράμμιση με τις επιταγές του κράτους του Ισραήλ και η παρεμπόδιση του διεθνούς κινήματος ειρήνης και αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό.

Ας μην προσθέσει άλλο ένα μελανό σημείο στο ιστορικό της αυτή η Κυβέρνηση. Ας συνταχθεί με τις δυνάμεις που διεκδικούν δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια για τον Παλαιστινιακό λαό σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο".

05.07.2011 Στρασβούργο