Σελίδες

14/7/11

Γραμματέας κ. Καραβασίλη, και ....άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

Η Περιβαλλοντική πολιτική, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου

η Γραμματέας κ. Καραβασίλη, και

....άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

Με αφορμή την συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Περγαντά και της Μαργαρίτα Καραβασίλη με την ιδιότητα της ειδικής γραμματέως ΥΠΕΚΑ , το Γραφείο Τύπου της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για τη Στερεά Ελλάδα-Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο δήλωσε:

Καταγράφεται στα θετικά του κ. Περιφερειάρχη η πρωτοβουλία να προσκαλέσει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος την κ. Καραβασίλη. Η εισήγησή του όμως , εκ του αποτελέσματος, μόνο ως επικοινωνιακή πρωτοβουλία εκλαμβάνεται.

Η παρέμβαση δε της κ. Καραβασίλη με την ιδιότητα της Ειδικής Γραμματέως μόνο αλγεινή εντύπωση δημιούργησε, αφού ανάλωσε την ομιλία της σε παρουσίαση των «δαφνών» της από την θητεία της στα κινήματα, την δράση της από την ομολογουμένως θετική της θητεία στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και σε μαθήματα νουθεσίας προς την αριστερά, και στα στελέχη που την εκπροσωπούν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Τα στερνά όμως δεν τιμούν τα πρώτα !

Η κ. γραμματέας δεν μας είπε τίποτε για αυτό που όφειλε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Περιβαλλοντική Πολιτική : Για την εκποίηση των φυσικών πόρων και των φιλέτων της Δημόσιας Περιουσίας...την καταστροφή του δασικού περιβάλλοντος, ....την ασυδοσία της Βιομηχανικής ρύπανσης….τις διαρκείς παραβάσεις που εκτρέφει η δημόσια διοίκηση και το πελατειακό κράτος που η ίδια υπηρετεί…

Σε αυτά επέλεξε να μιλήσει με όρους κοινωνικής συνυπευθυνότητας, με όρους ψυχολογίας και κλίματος συναίνεσης, με αειφορικές αερολογίες, με μεταφορά των ευθυνών σε άλλα υπουργεία που καθυστερούν. Δηλαδή για τις τόσες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον της Περιφέρειάς μας με τα τόσα αρνητικά αποτελέσματα (Ασωπός, Κορινθιακός, Μεσσάπια, Εξορύξεις στα ορεινά, καταστροφή και μόλυνση των φυσικών πόρων κλπ.) φταίνε άλλοι και όχι η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ. Φταίμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ….Ο Πάγκαλος βρήκε τους μαθητές του!

Μάλλον μπέρδεψε τον ρόλο της, η κ. Καραβασίλη, κυβερνητικός αξιωματούχος ούσα : Δυστυχώς για αυτήν , με την θέλησή της, και παρά το όποιο ακόμη και αριστερό παρελθόν της , έχει αποδεχθεί να εκτελέσει συγκεκριμένες αντιλαϊκές Πολιτικές. Ως πολιτικός λοιπόν διορισμένος αξιωματούχος της διοίκησης μάλλον περιορισμένα δικαιώματα έχει στο να παραδίδει μαθήματα σε αιρετούς αυτοδιοικητικούς πολιτικά στελέχη και μάλιστα εάν οι κρίσεις αυτών, αφορούν το πολιτικό περιεχόμενο των καθηκόντων της.

http://rizospastikisynergasia.blogspot.com/2011/07/blog-post_7794.html#more

Επίσης την ομιλία του Ν.Στουπή στην επιτροπή περιβάλλοντος μπορείτε να την δείτε στο
http://rizospastikisynergasia.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html