Σελίδες

1/7/11

Ανακοίνωση Νεολαίας του Συνασπισμού

΄Εχουμε πόλεμο

Όταν πριν από ένα χρόνο ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο μπορεί σε αρκετούς να φάνηκε σα μία λεκτική ακρότητα. Από τότε, όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει καθαρό ότι ακριβολογούσε.

Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί εδώ και ένα χρόνο δείχνουν καθαρά ότι διεξάγεται μια τεράστια και συνολική επίθεση σε κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων.

Την Τετάρτη στις 29 Ιούνη η κυβέρνηση έκανε το βήμα παραπάνω. Οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία στρατιωτική επιχείρηση που ως μοναδικό στόχο είχε την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ξεκάθαρο ότι διεξάγει πόλεμο ενάντια στην τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζεται πλέον ως εσωτερικός εχθρός. Το μόνο που κατάφεραν με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είναι να θεμελιώσουν τη θέση τους στην ιστορία ως μια από τις πιο αυταρχικές κυβερνήσεις δίπλα σε αυτές της Θάτσερ και του Πινοσέτ.

Ο κόσμος του Συντάγματος, χιλιάδες άντρες και γυναίκες που επί ένα μήνα τώρα έχουν δώσει ένα μεγαλειώδη αγώνα, χθες για μια ακόμα μέρα ήταν εκεί. Χρειάστηκαν τόνοι χημικών και κυνηγητό σε ολόκληρη την πόλη για να καταφέρουν να απομαζικοποιήσουν τη συγκέντρωση. Ο κόσμος όμως άντεχε. Η αρχική τεράστια συγκέντρωση του Συντάγματος μετατράπηκε σε πολλές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος με την πρώτη ευκαιρία ξανασυγκεντρωνότανε και προσπαθούσε να πλησιάσει στο Σύνταγμα.

Ούτε η τρομοκρατία, ούτε η απογοήτευση, μόνο οι φυσικές αντοχές του καθενός αποτέλεσαν το όριο με το οποίο οι ίδιοι αναμετρήθηκαν. Μπορεί για δυο μέρες η κυβέρνηση να μετέτρεψε την πλατεία Συντάγματος σε άσυλο των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και των ακροδεξιών παρακρατικών συνεργατών τους, αλλά πλέον το μόνο που κατάφεραν είναι να μεγαλώσει ο θυμός και η απαξίωση και όχι ο φόβος.

Είναι αλήθεια, λοιπόν, βρισκόμαστε σε πόλεμο και ο Γ. Παπανδρέου είναι ο αρχιστράτηγος των εχθρών. Ένας πόλεμος που διεξάγεται σε βάρος του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας, σε βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας της κοινωνίας με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των προνομίων των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Στιγμές πολέμου.

Χαρακτηριστικές στιγμές της μανιασμένης καταστολής των δολοφονικών ορδών του ΠΑΣΟΚ είναι η απρόκλητη επίθεση στο οργανωμένο μπλοκ της Νεολαίας Συνασπισμού. Ενώ το μπλοκ με το πανό, σαφή διακριτικά και αλυσίδες περιφρούρησης βρίσκεται επί της Αμαλίας στο ύψος της Ξενοφώντος μια διμοιρία των ΥΑΤ με σταθερό βήμα επιτίθεται στο μπλοκ και πιέζει τις αλυσίδες προς τη βουλή συνεπικουρούμενη από γνωστή γραφική ακροδεξία του Αγίου Παντελεήμονα η οποία προτρέπει τα ΜΑΤ να επιτεθούν στο μπλοκ. Μέλη της νεολαίας και στελέχη του κόμματος επιχειρώντας να σταματήσουν την επέλαση δέχονται χτυπήματα με τις ασπίδες και φυσουνιές. Στη συνέχεια τελείως απρόκλητα ένας «πραίτορας» της διμοιρίας πετάει ασφυξιογόνο μέσα στο μπλοκ ενώ πλαϊνές διμοιρίες σφυροκοπούν το μπλοκ από τα πλάγια με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλοπιές και ασφυξιογόνα. Ο κόσμος κυνηγιέται μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Αποτέλεσμα πολλά εγκαύματα από τις κρότου λάμψης, λιποθυμίες από τα ασφυξιογόνα και μελανιές σε όλο το σώμα αρκετών συντρόφων και συντροφισσών από τα χτυπήματα.

Λίγες ώρες αργότερα ομάδα περίπου 60 μελών της Νεολαίας Συνασπισμού βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου. Εκείνη τη στιγμή δέχονται την επίθεση δολοφονικής ομάδας ΔΕΛΤάδων η οποία κατεβαίνει τη Μητροπόλεως ως συμμορία χτυπώντας τον κόσμο που κάθεται στα εστιατόρια και στην πλατεία. Οι ΔΕΛΤάδες πετάνε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κυνηγάνε τον κόσμο με τα μηχανάκια ενώ ταυτόχρονα χτυπάνε με τα γκλοπ στο σταθμό του μετρό Μοναστηράκι και στην Ηφαίστου όπου απωθούνται από τους διαδηλωτές. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις απόπειρες του κατασταλτικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας των λαϊκών αγώνων. Το δίκιο του αγώνα είναι δυνατότερο από τις ορδές τους!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/06/2011